Kadir Gecesi ne yapmak lazım?

İçindekiler:

  1. Kadir Gecesi ne yapmak lazım?
  2. Kadir Gecesinde kaza namazına nasıl niyet edilir?
  3. Kadir Gecesi duası nasıl yapılır nedir?
  4. Geçmiş namazların kazası nasıl niyet edilir?
  5. Geçmiş borç namazları nasıl kılınır?

Kadir Gecesi ne yapmak lazım?

Mübarek geceyi ibadet ederek geçirmek isteyenler Kadir Gecesi'nde bunları yapabilirler; * Kur'ân–ı Kerim okunmalı; okuyanlar dinlenmeli; uygun mekânlarda Kur'ân ziyafetleri verilmeli; Kelamullah'a olan sevgi, saygı ve bağlılık duyguları yenilenmeli, kuvvetlendirilmeli.

Kadir Gecesinde kaza namazına nasıl niyet edilir?

Kadir Gecesi namazına ise şu şekilde niyet edilir: -“Ya Rabbi! Bu gece hürmetine, Efendimiz hürmetine, Rahmet-i ilahin hürmetine, benim tevbelerimi kabul eyle… Aff-ı ilahiyene,feyz-i ilahiyene mazhar eylediğin zümreye (topluluğa) ilhak eyle… Allahu Ekber.

Kadir Gecesi duası nasıl yapılır nedir?

KADİR GECESİ HADİSİ Ya Resullullah, Kadir Gecesi'ni bilirsem onda ne şekilde dua edeyim? Şöyle buyurdu: – Allahümme inneke afüvvün kerimün tuhibbül afve fa'fü anni. (Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.)

Geçmiş namazların kazası nasıl niyet edilir?

Niyet edilirken "Niyet ettim Allah rızası için kazaya kalan son vakit namazı kılmaya" denilebilir. Veya daha önceki zamanlara ait kazalar kılınacak ise, "Niyet ettim Allah rızası için vaktinde kılamadığım namazların kazasını kılmaya" denilir.

Geçmiş borç namazları nasıl kılınır?

Geçmiş namazların kazasının kılınması o namazın farz rekatlarını kılmak suretiyle gerçekleştirilir. Buna göre kaza edilecek olan vakit namazının farzları nasıl kılınmakta ise, aynı şekilde kaza namazı da kılınır. Sabah Namazının kazasının kılınması: 2 rekât farzının kılınması şeklinde olur.