Yaşlı eş ve zıt anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Yaşlı eş ve zıt anlamlısı nedir?
  2. Yaşlı Sesteşi nedir?
  3. Anı hatıra eş anlamlı mıdır?
  4. Miniğin miniğin eş anlamlısı nedir?
  5. Küçük eş ve zıt anlamlısı nedir?
  6. Eş sesli kelime ne anlama gelir?

Yaşlı eş ve zıt anlamlısı nedir?

Yaşlı kelimesinin işaret ettiği durum yahut niteliklerin durumunu ifade etmek için kullanılan sözcükler ise karşıt yani zıt anlamlı kelimeler olarak tanımlanır. Bu kapsamda yaşlının zıt anlamı olan kelimeler iki tane olup bunlar; genç ve bebe kelimeleridir.

Yaşlı Sesteşi nedir?

Yaşlı kelimesinin Türk Dil Kurumu'na göre eş anlamlısı olarak 'ihtiyar' sözcüğü karşımıza çıkmaktadır. Yazılışları ve okunuşları farklı olan bu iki kelime aynı anlamı ifade ederek cümle içerisinde kullanılabilir.

Anı hatıra eş anlamlı mıdır?

Bu konuda alternatif olarak anı sözcüğü yerine alternatif kelime kullanmanız mümkün. ... Anı kelimesi Türk Dil Kurumu'na göre 'hatıra' eş anlamlı sözcüğü üzerinden ele alınmaktadır. Okunuşları ve yazılışları farklı olan bu iki kelimeyi ortak şekilde aynı anlam üzerinden değerlendirebilirsiniz.

Miniğin miniğin eş anlamlısı nedir?

Minik kelimesinin eş anlamlısı, küçük kelimesidir.

Küçük eş ve zıt anlamlısı nedir?

Küçük kelimesinin karşıt anlamı büyük kelimesidir. Büyük, küçük kelimesinin zıt anlamlısı olan kelimedir. Küçük ve büyük kelimeleri anlam olarak birbiri ile çelişen kelimelerdir. Bu yüzden tam anlamı ile küçük ve büyük zıt kelimelerdir.

Eş sesli kelime ne anlama gelir?

Eş sesli kelimeler yazılış ve okunuş bakımından aynı olan kelimelerdir. Fakat anlamları birbirinden farklıdır. Bu kelimelere eş sesli veya sesteş kelime denir. Kısaca eş sesli kelimeler bir kelimenin birden fazla anlam barındırmasıdır.