Bimer başvuru sonucumu nasıl öğrenebilirim?

İçindekiler:

  1. Bimer başvuru sonucumu nasıl öğrenebilirim?
  2. CİMER kaç günde sonuçlanır?
  3. CİMER beklemeye alındı ne demek?
  4. CİMER başvuru nasil yapilir?
  5. CİMER e yapılan şikayet geri alınır mı?
  6. CİMER e yapılan başvuru ne zaman sonuçlanır?
  7. CİMER ne işe yarıyor?

Bimer başvuru sonucumu nasıl öğrenebilirim?

E-DEVLET BİMER BAŞVURU SONUCU SORGULAMA Sorgulama yapmak isteyenlerin https://www.turkiye.gov.tr/bimer-sorgu web sitesine giriş yapması gerekmektedir. Sonrasında karşınıza gelen ekranda BİMER başvurunuzun sonucuna ilişkin detaylar gelecektir.

CİMER kaç günde sonuçlanır?

CİMER'e yapılan başvuru ne zaman sonuçlanır? Vatandaşlarımıza yaptıkları başvuruların sonucu veya yapılmakta olan işlemin durumu hakkında en geç 30 gün içinde gerekçeli olarak cevap verilmektedir. Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre yapılan başvurularda ise bu süre 15 iş günü olarak belirlenmiştir.

CİMER beklemeye alındı ne demek?

CİMER personeli kendisine verilen başvuruları gün içerisinde okuyup ilgili kamu kurumuna sevk eder. ... Başvuruya herhangi bir yazışma/inceleme/soruşturma sonrasında cevap verilecek ise Bilgi Edinme ve CİMER kullanıcısı “beklemeye al” butonuna tıklayarak beklemeye alma sebebini belirtir.

CİMER başvuru nasil yapilir?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler direkt olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına gelebilirler.

CİMER e yapılan şikayet geri alınır mı?

CİMER bünyesinde yaptığınız başvuruyu iptal etmek için iki farklı yol bulunmaktadır. Öncelikle bunla arasında en çok başvurulan yöntem ALO 150 CİMER hattını aramanızdır. Bu numarayı arayarak başvuru numaranızı söylemeniz durumunda şikayetinizi veya başvurunuzu geri çekme şansınız bulunmaktadır.

CİMER e yapılan başvuru ne zaman sonuçlanır?

Vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına CİMER'e başvurulan şikâyet, istek ve taleplerin cevaplanması zorunludur. Bu başvurulara 2 hafta içerisinde dönüş yapılması gerekiyor. Eğer ki 2 hafta içinde dönüş yapılmayan başvurulara en geç 30 gün içerisinde dönüş yapılması kanunen zorunlu olmaktadır.

CİMER ne işe yarıyor?

Pek çok kişi cimer nedir sorusunun yanıtını merak ediyor. Vatandaşların talep ve ihbar ile beraber şikayetlerini direkt olarak Cumhurbaşkanlığı'na iletebilmesi için hazırlanmış olan sisteme CİMER denmektedir. Aynı zamanda bunu bir web servisi olarak da dile getirmek mümkün.