30 Ağustos Zafer Bayramı kimlere tatil?

İçindekiler:

  1. 30 Ağustos Zafer Bayramı kimlere tatil?
  2. 26 Ağustos de ne oldu?
  3. Başkomutanlık Meydan Muharebesi diğer adı nedir?
  4. 30 Ağustos kaçıncı senesi?
  5. Büyük taarruzun tarihi ve sonuçları nelerdir?
  6. 26 Ağustos da ne oldu?
  7. 9 eylül'de izmir'de ne oldu?
  8. Sakarya savaşının diğer adı nedir?
  9. Büyük taarruzun diğer isimleri nelerdir?

30 Ağustos Zafer Bayramı kimlere tatil?

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos resmi tatil olarak kutlanıyor. Bu kapsamda pazartesi gününe denk gelen resmi tatille beraber çalışan vatandaşlar üç gün tatil yapma fırsatı yakalayacak. Bu nedenle pazartesi günü bankalar, PTT'ler, noterler, kargolar gibi kurumlar kapalı olacaklar.

26 Ağustos de ne oldu?

Başkomutan Mustafa Kemal Paşa tarafından şahsen yönetildiği için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak anılır. İstiklal Savaşı'nın kesin bir Türk zaferiyle sonuçlanmasını sağlayan bu çarpışmanın yıldönümü Türkiye'de ulusal bayram olarak kutlanmaktadır.

Başkomutanlık Meydan Muharebesi diğer adı nedir?

Başkomutanlık Meydan Muharebesi ya da Dumlupınar Meydan Muharebesi, Kütahya'ya bağlı Dumlupınar yakınında 30 Ağustos 1922'de Türk ve Yunan orduları arasında meydana gelen savaştır. Başkomutan Mustafa Kemal Paşa tarafından şahsen yönetildiği için Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak anılır.

30 Ağustos kaçıncı senesi?

Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da Atatürk'ün başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz'u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmî ve ulusal bir bayram.

Büyük taarruzun tarihi ve sonuçları nelerdir?

28 Ağustos ve 29 Ağustosta başarılı geçen taarruz harekâtı, 5. Yunan Tümeni'nin çevrilmesi ile sonuçlandı. 30 Ağustos 1922 çarşamba günü taarruz harekâtı, Türk ordusunun kesin zaferi ile sonuçlandı. Büyük Taarruz'un son safhası, Türk askerî tarihine Başkomutanlık Meydan Muharebesi olarak geçti.

26 Ağustos da ne oldu?

🔶 26 Ağustos 1071 - Büyük Selçuklu Hükümdarı Alp Arslan komutasındaki ordunun, Romen Diyojen komutasındaki Bizans ordularını yenmesiyle, Malazgirt Meydan Muhaberebesi kazanıldı.

9 eylül'de izmir'de ne oldu?

İzmir'in Kurtuluşu, 26 Ağustos'ta başlayan Büyük Taarruz harekâtı sonucu Türk ordusunun Yunan işgali altındaki İzmir'e 9 Eylül 1922'de girmesini belirten tarih terimidir.

Sakarya savaşının diğer adı nedir?

Sakarya Meydan Muharebesi'nde çok fazla subay kaybı olduğu için bu Muharebeye "Subay Muharebesi" adı da verilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk bu muharebe için "Sakarya Melhame-i Kübrası" yani kan gölü, kan deryası demiştir.

Büyük taarruzun diğer isimleri nelerdir?

Büyük Taarruz'un 3 ismi daha var.
  1. Dumlupınar Meydan Savaşı
  2. Başkomutanlık Meydan Savaşı
  3. Rum Sındığı Savaşı.