Evde pratik kestane nasıl pişirilir?

İçindekiler:

  1. Evde pratik kestane nasıl pişirilir?
  2. Yumuşak kestane nasıl yapılır?
  3. Ideal kestane nasıl pişirilir?
  4. Evde fırında kestane nasıl pişirilir?
  5. Fırında kestane kaç dakikada pişiyor?
  6. Yanmaz tavada kestane nasıl yapılır?

Evde pratik kestane nasıl pişirilir?

Kestanelerin kabuklarını bıçakla X şeklinde çizin. Ardından yıkayıp su dolu bir kaba aktarın ve 1 saat kadar bekletin. İsteğe göre içerisine tuz ilave edebilirsiniz. 1 saatin sonunda sudan alıp kuruladığınız kestaneleri fırın tepsisine dizin. 200 derece fırına verip, kabukları açılana kadar pişirin.

Yumuşak kestane nasıl yapılır?

Kestanelerinin içinin yumuşacık kalmasını sağlayan yöntemlerden biri de fırın torbasında kestane pişirmektir. Ocakta pişen pastane gibi bu yöntem için de kestanelerin üzerine yine çizikler atılıyor, suyun içinde 10-15 dakika kadar bekleyen kestaneler fırın poşetinin içine konup 180 derecede 30 dakika kadar pişiriliyor.

Ideal kestane nasıl pişirilir?

Kestaneleri yıkayın ve dışlarını kambur kısımlarından bıçakla enlemesine çizin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsine kestaneleri aralıklarla dizin. Kestaneleri önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Kabukları ayrılmaya başladığında kestaneleri fırından alın.

Evde fırında kestane nasıl pişirilir?

Fırında kestane yapımı: Kestaneleri bir süre bekletin ve suyunu süzün. Suyunu süzdüğünüz kestaneleri fırın tepsisine dizin. Fırını tüm bu işlemlerden önce 200 derecede ısıtın ve kestaneleri içine atın. Kestanelerin rengi değişene kadar fırında pişirin ve sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Fırında kestane kaç dakikada pişiyor?

Kestaneleri fırın tepsisi içine sırayla dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırına verin. Kestanelerin kabukları açılana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Fırında kestane kebap piştikten sonra ılık ya da sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Yanmaz tavada kestane nasıl yapılır?

Suda beklemiş ve kabukları yumuşamış kestaneleri maket bıçağının ucunu çok az açarak artı şeklinde çiziyoruz ve çizdiğimiz yerler üste olacak şekilde teflon tavaya dizerek kapağını kapatıyoruz. Tavayı ocağın orta gözüne alıyoruz ve ocağı yarıdan biraz daha fazla açarak pişmeye bırakıyoruz.