Atatürkün başarılı olduğu alanlar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Atatürkün başarılı olduğu alanlar nelerdir?
  2. Atatürk en çok hangi rengi severdi?
  3. Mustafa Kemal'in 1 Dünya Savaşındaki görevleri nelerdir?
  4. Atatürk hangi renk olur?
  5. Atatürk'ün en büyük eserlerinden biri nedir?
  6. Mustafa Kemal Balkan Savaşına katıldı mı?
  7. Mustafa Kemal Paşa 9 Ordu Müfettişi olarak verilen görevler nelerdir?
  8. Hangisi Mustafa Kemal Paşaya 9 Ordu Müfettişi olarak verilen görevler?

Atatürkün başarılı olduğu alanlar nelerdir?

Atatürk'ün en başarılı olduğu ders Matematik'tir. Eğitim hayatı boyunca en başarılı dersi matematikti. Pozitif bilimlere ilgisi hayatı boyunca sürdü.

Atatürk en çok hangi rengi severdi?

Gömleklerinin hepsi beyazdı Beyaz renk favorisiydi. Öyle ki gömleklerinin hepsi beyaz renkliydi. İlk yıllarda İsviçre'de dikilen gömlekler zaman içerisinde yerli mallarına teşvik olması için Beyoğlu'nda diktirmeye başladı.

Mustafa Kemal'in 1 Dünya Savaşındaki görevleri nelerdir?

Birinci Dünya Savaşı sırasında Osmanlı ordusunda görev yapan Atatürk; Çanakkale Cephesi'nde miralaylığa, Sina ve Filistin Cephesi'nde ise Yıldırım Orduları komutanlığına atandı. Savaşın sonunda Osmanlı İmparatorluğu'nun yenilgisini takiben Kurtuluş Savaşı ile simgelenen Türk Ulusal Hareketi'ne önderlik etti.

Atatürk hangi renk olur?

Atatürk'ün hiç lacivert elbisesi yoktu, siyah giysileri çoğunlukta. Siyah, lider rengidir. Koleksiyon 42 parçaydı.

Atatürk'ün en büyük eserlerinden biri nedir?

Nutuk, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı birinci ağızdan anlattığı, cumhuriyet tarihinin en önemli eserlerinden biri ve Atatürk'ün hem tarihçi kişiliğini hem de edebi yanını gözler önüne sermekte.

Mustafa Kemal Balkan Savaşına katıldı mı?

Atatürk, Balkan Savaşı'nda 1 Aralık 1912'den 10 Ağustos 1913'e kadar 8 ay 10 gün görev yapar. ... Sonra Gelibolu'da Mürettep Kuvvetler Harekât Şubesi Müdürlüğü yapmış ve Bolayır Kolordusu Kurmay Başkanı olarak Balkan Savaşı'na katılmıştır.

Mustafa Kemal Paşa 9 Ordu Müfettişi olarak verilen görevler nelerdir?

Mustafa Kemal Paşa 9. Ordu Müfettişliğine Kurtuluş Savaşını başlatmak için değil başlatanları tutuklamak ve cezalandırmak, bunları destekleyen Osmanlı subaylarını görevden almak ve cezalandırmak için atanmıştır.

Hangisi Mustafa Kemal Paşaya 9 Ordu Müfettişi olarak verilen görevler?

1. İşbu müşterek görevler şunlardır: a) Görev bölgesinde asayişi ve huzuru yeniden sağlamak ve asayişsizliğin sebeplerini belirlemek. Görev bölgesinde, değişik yerlerde bulunan silah ve cephaneleri bir an evvel toplattırmak, bunları münasip depolara yığmak ve koruma altına aldırmak.