TL nasıl oluyor?

İçindekiler:

  1. TL nasıl oluyor?
  2. TL'nin Simgesi Nasıl Yapılır?
  3. Yeni Türk Lirası Simgesi kim yaptı?
  4. Neden Türk Lirası değer kaybediyor?

TL nasıl oluyor?

Klavyeden ₺ buradaki gibi Türk lirası tl işareti yapmak için "AltGr + T" tuşlarına basmamız gerekmektedir. Öncelikle space (boşluk) tuşunun sağında yer alan Alt Gr butonuna basıyoruz. Ardından harflerin olduğu alandan T harfine basıyoruz. Böylelikle ₺ buradaki gibi tl işareti simgesi yapabiliriz.

TL'nin Simgesi Nasıl Yapılır?

TL Simgesi Nasıl Yapılır
  1. Windows işletim sistemleri için TL Simgesi tuşları : Alt Gr tuşuna basılı tutarak “T” tuşuna basmak yeterlidir. = Alt Gr+T.
  2. Mac işletim sistemleri için TL Simgesi simgesi tuşları : Alt tuşuna basılı tutarak “T” tuşuna basmak yeterlidir = Alt+T.

Yeni Türk Lirası Simgesi kim yaptı?

Türk lirasının yeni simgesini çizen ekibin başında bulunan Tülay Lale, 1977 yılı Konya doğumlu bir jeoloji mühendisi. TL'nin simgesini tasarlayan İZ Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tülay Lale, CNBC-e'ye konuştu. Tülay Lale, şunları söyledi: "Kendi ismimi parayla bağdaştıramadım ama bundan sonra bağdaşacak gibi.

Neden Türk Lirası değer kaybediyor?

TL'deki kaybın oldukça fazla nedeni var, zaman zaman jeopolitik gelişmeler nedeniyle zaman zaman yurt içindeki yüksek tansiyon nedeniyle zaman zaman da küresel gelişmeler nedeniyle değer kaybeden TL'nin son aylardaki kaybının en önemli nedeni ise para politikası.