Andaval argo mu?

İçindekiler:

  1. Andaval argo mu?
  2. Andaval küfür mü?
  3. Andaval ne demek kökeni?
  4. Martaval ne demek?
  5. Moron ne demek türkçe?
  6. Angut insan ne demek?
  7. Bana martaval okuma ne demek?
  8. Maval okumak anlamı ne?
  9. Mezbahadan ne demek?
  10. Angut küfürü ne demek?
  11. Angut nasıl bir şey?
  12. Zıpçıktı ne demek?

Andaval argo mu?

i. (andavallı'dan) argo. Bön, şaşkın kimse, ahmak, andavallı.

Andaval küfür mü?

ANDAVAL KÜFÜR MÜ? Andaval sözcüğü küfür değildir ancak hakarettir.

Andaval ne demek kökeni?

Andaval "Niğde yakınında bir kasaba " özel adından türetilmiştir.

Martaval ne demek?

Martaval olmak deyiminin anlamı ve açıklaması Palavra, yalan ve uydurma söz olmak.

Moron ne demek türkçe?

Moron kelimesi, zeka geriliğini ifade eden kavramlardan biridir. IQ'sü 51 ve 70 olan insanlara verilen bir addır. Bu tarz insanlar eğer çok çaba gösterirlerse kısmen başarılı olabilmektedirler.

Angut insan ne demek?

Herkesin (haksız bir şekilde) kullandığı bir ifadedir "Angut". Birisi bir salaklık yapınca, bir laftan anlamayınca, böyle boş boş bakınca hemen "Angut'musun" der günümüzün insanı.. . ... keşke herkes Angut gibi bakabilse değer verdiklerine..

Bana martaval okuma ne demek?

ѻ Martaval atmak (okumak): Yalan söylemek, saçma sapan, inanılmayacak şeyler anlatmak: Attığı martavallara efendi kandı mı kanmadı mı? (Hüseyin R. Gürpınar'dan). Bana martaval okuma kıvırcık saçlım! Vallâhi yalanın gözlerinden belli (Server Bediî).

Maval okumak anlamı ne?

Maval Okumak deyiminin anlamı:Tutarlı, inandırıcı olmayan, yalan sözler söylemek.

Mezbahadan ne demek?

Mezbaha ya da kesimhane, hayvanların yiyecek olarak kullanılmak üzere öldürüldükleri tesislerdir. Mezbahalar, daha sonra ambalaj departmanının sorumluluğu altında olan eti tedarik etmektedir. İnsan tüketimi için et işlemeyen mezbahalar genellikle atları alıp et ve derisini satan kimseler tarafından kullanılır.

Angut küfürü ne demek?

görgüsüz, kaba, yobaz insanlara da yakıştırılan bu hitap bir aşağılama aracı olarak da tercih edilir. bu lafı hakeden insanın susması ve üstelememesi daha iyidir.

Angut nasıl bir şey?

Beyaz başlı, gövdesi kahverengi ve kuyruğu siyah olan angut kuşu, ördeğe benzeyen, evcilleştirilebilen yabani bir kuş türüdür. Angut kuşu, dünyanın farklı yerlerinde görülebilir olsa da, angut kuşlarının yoğun biçimde yaşadıkları yerler, Avrupa'nın Güneydoğusu ile başlayıp, Çin'e dek olan bölgeyi kapsar.

Zıpçıktı ne demek?

ZIPÇIKTI. sıf. ve i. (çık-mak'tan görülen geçmiş zaman ekinin kalıplaşmasıyle zıp çık-tı) Nasıl ortaya çıktığı, nereden geldiği belirsiz olan, umulmadık bir şekilde sivrilen (kimse), türedi: Düşünce yoksulu zıpçıktı müçtehitler eğer / Dalarsalar o rezîl içtihâda bermûtat (Mehmet Âkif).