Hidrojen molekülü nasıl oluşur?

İçindekiler:

  1. Hidrojen molekülü nasıl oluşur?
  2. Hidrojen yandığında atmosfere ne verir?
  3. Hidrojen molekülü hangi cins atomlardan oluşur?
  4. Dimetil eter hidrojen bağı oluşturur mu?
  5. H2O hangi bağ vardır?
  6. Su ne ile yüklüdür?

Hidrojen molekülü nasıl oluşur?

Atomlar ve moleküller En basit element olan hidrojen atomları bile uzayda yan yana gelerek moleküler hidrojen oluşturur. Keza atmosferde hava diye soluduğumuz oksijen de moleküler oksijen formundadır.

Hidrojen yandığında atmosfere ne verir?

Biraz da detaylandıralım. Daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi hidrojen son derece yanıcı bir gazdır. Yanması için oksitleyici maddeye ihtiyacı vardır ki bu maddede atmosferimizde bol miktarda bulunan oksijendir. Hidrojen atomları oksijen atomları ile karşılaştığında “yanar” ve bu reaksiyonun ürünü de sudur.

Hidrojen molekülü hangi cins atomlardan oluşur?

Basit hidrojen maddesinin molekülleri, iki atomdan oluşurlar.

Dimetil eter hidrojen bağı oluşturur mu?

Eterlerin kaynama noktaları düşüktür. Çünkü oksijene bağlı herhangi bir hidrojen olmadığı için eter molekülleri arasında hidrojen bağı yoktur.

H2O hangi bağ vardır?

Her HF molekülü iki hidrojen florür ile etkileşebilir ve bu nedenle iki hidrojen bağı yapabilir. H2O molekülünde ise oksijen üzerinde iki elektron çifti, iki de hidrojen bulunur. Bir H2O molekülü dört su molekülü ile etkileşebilir ve her bir H2O molekülü dört hidrojen bağında yer alabilir.

Su ne ile yüklüdür?

Su moleküllerindeki oksijen atomları kısmi negatif yük, hidrojen atomları kısmi pozitif yük olur. Nötral bir molekül pozitif ve negatif alanlara sahipse “polar” moleküldür. Su molekülleri arasındaki çekim su moleküllerindeki pozitif ve negatif alanlar sayesinde gerçekleşir.