1000 dereden su getirmek deyiminin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. 1000 dereden su getirmek deyiminin anlamı nedir?
  2. Bin dereden su getirmek anlami nedir?
  3. Gözü açık olmak ne demek?
  4. Gözden geçirmek deyimi nedir?
  5. 40 dereden su getirmek ne demek?
  6. Huyuna suyuna gitmek ne demek?
  7. Yüzü ak ne anlama gelir?
  8. Gözden çıkarmak ne demek TDK?
  9. 50 dereden su getirmek ne demek?
  10. Suyuna gitmek mi huyuna gitmek mi?
  11. Senin suyun ısındı ne demek?
  12. Yelkenleri indirmek ne demektir?
  13. Yelkenleri suya indirmek deyimi nereden gelir?
  14. Alnı açık AK ne demek?
  15. Dişe dokunur ne anlama gelir?

1000 dereden su getirmek deyiminin anlamı nedir?

Bu yazımızda sizlere Bin Dereden Su Getirmek deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ... ➡Bin Dereden Su Getirmek deyiminin anlamı:Birini kandırmak için dil dökmek, birçok sebep ileri sürmek, aldatıcı sözler sarf etmek anlamlarında kullanılan bir deyimdir.

Bin dereden su getirmek anlami nedir?

Bin dereden su getirmek deyimi sıklıkla ne yapılırsa yapılsın ne vaat edilirse edilsin fayda etmeyeceğini, işe yaramayacağını anlatmak amacı ile söylenilen bir deyimdir. Olumsuz olarak çok dolambaçlı gerekçeler öne sürmek, oyalamak için türlü nedenler göstermek anlamına gelen bir deyim olarak kullanılmaktadır.

Gözü açık olmak ne demek?

Bu yazımızda sizlere Gözü Açık deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ... ➡Gözü Açık deyiminin anlamı:Uyanık, kurnaz, çıkarlarını iyi kollayan, becerikli, zeki. ➡Gözü Açık deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Senin çocuk gözü açık birisi olacak galiba.

Gözden geçirmek deyimi nedir?

Gözden Geçirmek deyiminin anlamı:Okumak, durumu incelemek, niteliğini anlamak için bir şeyin her yanına bakmak anlamlarında kullanılan bir deyimdir.

40 dereden su getirmek ne demek?

➡Kırk Dereden Su Getirmek deyiminin anlamı:Birini kandırmak için çok dolambaçlı gerekçeler ileri sürmek, ikna edebilmek için çok uğraşmak. ➡Kırk Dereden Su Getirmek deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Ne inatçı adammış, bir evet demek için kırk dereden su getirtti bana.

Huyuna suyuna gitmek ne demek?

Bu yazımızda sizlere Huyuna suyuna gitmek deyiminin anlamını açıklıyor ve örnek cümle içinde kullanımını gösteriyoruz. ➡Anlamı ve Cümle içinde kullanımı ise şu şekilde; ➡Huyuna suyuna gitmek deyiminin anlamı: İsteklerine, alışkanlıklarına, yapısına göre onu kızdırıp ürkütmeyecek davranışlarda bulunmak.

Yüzü ak ne anlama gelir?

Yüzü ak deyiminin anlamı:Suçu, utanılacak durumu bulunmamak; temiz ve saf olmak.

Gözden çıkarmak ne demek TDK?

Gözden Çıkarmak deyiminin anlamı:Bir malın elinden çıkmasına katlanmak, bir şeyden vazgeçmek ve yokluğuna razı olmak anlamlarında kullanılan bir deyimdir. ... ➡Gözden Çıkarmak deyiminin örnek cümle içinde kullanımları: »Babam köydeki arsaları gözden çıkardı.

50 dereden su getirmek ne demek?

[1] Verilmesi gereken cevabı bir türlü vermemek. [2] Birini kandırmak için çeşitli diller dökmek.

Suyuna gitmek mi huyuna gitmek mi?

Huyuna suyuna gitmek deyiminin anlamı: İsteklerine, alışkanlıklarına, yapısına göre onu kızdırıp ürkütmeyecek davranışlarda bulunmak.

Senin suyun ısındı ne demek?

Suyu ısınmak (kaynamak) 1. öldürülmesi, ölmesi yakınlaşmak. 2. İş başından uzaklaştırılması yakın olmak. “O günlerde kaymakama senin de suyun ısındı diye haber gönderiyorlardı.”

Yelkenleri indirmek ne demektir?

Yelkenleri suya indirmek deyiminin anlamı:Israrından, iddiasından, direnmekten vazgeçip karşısındakinin dediğini kabul etmek; yüksekten atıp tutmayı bırakarak yumuşamak.

Yelkenleri suya indirmek deyimi nereden gelir?

Bir gün Fatih Sultan Mehmed, Rumelihisarı'nda gezerken bir Ceneviz gemisi hisara yaklaşır ancak yelkenleri indirilmez. Kaptana yelkenleri indirmesi hatırlatılmasına rağmen geminin yelkenleri indirilmeyince Fatih Sultan Mehmed'in emriyle gemi topa tutularak batırılır ve böylece bu deyim dilimize geçer.

Alnı açık AK ne demek?

alnı açık yüzü ak (olmak); herhangi bir ayıbı, çekinecek bir durumu olmamak, iffetli ve şerefli olmak.

Dişe dokunur ne anlama gelir?

Bir gelişmenin ya da olgunun işe yarar olduğunu belirtmek için ''dişe dokunur'' deriz. Olumlu bir anlama sahip olan bu deyim aynı zamanda bir onaylama sözüdür. Dişe dokunur deyimi aynı zamanda somut ve geçerli anlamına gelir. Kayda değer kelimesi de bu deyimin yerine kullanılabilir.