E devlet askerlik durum belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. E devlet askerlik durum belgesi nasıl alınır?
  2. Çalışmayan biri gelir belgesini nereden alır?
  3. Askerlik tecil süresi kaç yıl?
  4. Askerlik sevk yerimi nasıl öğrenirim?

E devlet askerlik durum belgesi nasıl alınır?

Belgenin aslını e devletten alabilirsiniz. E devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra arama butonu yerine askerlik durum belgesi sorgulama yazarak çıkan ilk sayfaya tıklayın. Ardından buradan belge yazdıra tıklayarak askerlik durum belgenizi hızlı bir şekilde temin edebilirsiniz.

Çalışmayan biri gelir belgesini nereden alır?

Çalışmayan vatandaşların gelir belgesi alması için: Çalışmayan vatandaşın ikamet kaydının bulunduğu Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuru yapması gerekmektedir. E-devlet sistemi üzerinden sigortalılık tescil kaydı tespiti dosyasının çıktısını alması gerekmektedir.

Askerlik tecil süresi kaç yıl?

Sağlık raporu alındıktan sonra belge tekrar şubeye teslim edilir ve kişi lise mezunu ise üç sene, üniversite mezunu ise 2 sene askerliği tecil edilmiş olur. Lise veya dengi bir eğitim kurumundan mezun olan askerlik yükümlüleri herhangi bir sebep göstermeksizin askerliklerini 3 yıl süreyle tecil ettirebilirler.

Askerlik sevk yerimi nasıl öğrenirim?

e-Devlet askerlik sorgulama işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/ internet adresi üzerinden yapılabilecek. Askere gidecek olanların askerlik yerlerini öğrenebilmeleri için e-Devlet şifreleri olması gerekmektedir.