El hakem ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. El hakem ne anlama gelir?
  2. Ya hakim esması kaç kere okunmalı?
  3. Hak zikri ne demek?
  4. El Hamid kaç kere okunur?
  5. Ya Alim ne için okunur?
  6. Ya Kabid Celle Celalühü ne demek?
  7. Ya Hakk ne icin okunur?
  8. Ya Adl Celle Celalühü ne demek?
  9. Ya Hamid esması ne için okunur?
  10. Ya Rauf Celle Celalühü ne demek?
  11. Ya Habir ne için okunur?
  12. Ya Kabid esması ne için okunur?
  13. Ya basit Celle Celalühü kaç kere okunmalı?

El hakem ne anlama gelir?

El-Hakem esması, mutlak hakim ve tek hüküm sahibi anlamına gelmektedir. Allah, hikmet sahibidir. Allah her şeyden ve her durumdan hakkıyla haberdar olandır.

Ya hakim esması kaç kere okunmalı?

"Ya-Hakim" zikrinin çokça zikrine devam edilmesi halinde kişinin kalbinde hikmet pınarları yolları açılır. Her namaz sonrasında 78 kez "Ya Hakim Celle Celaluhü" zikri çekilirse kişinin öğrenme kabiliyetinde artış meydana gelir. " Ya Hakim Celle Celalühü" zikrine 78 kez devam eden kişi ilimde ilerler ve başarı kaydeder.

Hak zikri ne demek?

El-Hakk Esmaül Hüsnası'nın anlamı varlığı hiçbir zaman değişmeden duran ve var olan anlamına gelmektedir.

El Hamid kaç kere okunur?

El-Hamîd Faziletleri Nelerdir? - Her gün 62 kez ''Ya Hamîd celle celâlühü'' ismi okunur ise o kişi övünülen ve beğenilen bir ahlaka sahip olur. - Kötü huylara sahip biri 3844 kere ''Ya Hamîd celle celâlühü'' ismini okur ise çok kısa zamanda iyi ahlaklı olur ve ahlakı düzelir.

Ya Alim ne için okunur?

El Alim ismi şerifi bilinmeyen veya korkulan şeylerden emin olmaya vesile olmaktadır. El Alim esması kişiye ilim kapıları ve yolları açmaktadır.

Ya Kabid Celle Celalühü ne demek?

Dilediğine darlık veren sıkan anlamına gelen El-Kâbıd Esmaül Hüsnası'nın faziletleri bulunmaktadır. ... El-Kâbıd Esmaül Hüsnası ise dilediğine darlık veren ve daraltan anlamına gelmektedir.

Ya Hakk ne icin okunur?

- Zor işlerin kolaylaşması ve fakirlikten kurtulmak için okunur. - Doğruyu ve hak olanı bulmak için zikredilir. - Şeytani yollardan uzak durmak, Allah'ın rızasına kavuşmak için de bu zikir zikredilir. - İbadetlerin devamlılığını sağlamak ve Allah'ın sevgisini kazanmak için dualar da söylenir.

Ya Adl Celle Celalühü ne demek?

Mutlak adalet sahibi ve çok adaletli anlamına gelen El-Adl isminin faziletleri aşağıda belirtilmiştir. - El-Adl ismini adaletten sapmamak ve istikametin düzelmesi için ''Ya Adl Celle Celalühü'' diyerek toplamda 104 kez okunmalıdır.

Ya Hamid esması ne için okunur?

El-Hamîd Faziletleri Nelerdir? - Her gün 62 kez ''Ya Hamîd celle celâlühü'' ismi okunur ise o kişi övünülen ve beğenilen bir ahlaka sahip olur. - Kötü huylara sahip biri 3844 kere ''Ya Hamîd celle celâlühü'' ismini okur ise çok kısa zamanda iyi ahlaklı olur ve ahlakı düzelir.

Ya Rauf Celle Celalühü ne demek?

- Er-Raûf ismi insanların kalbindeki şefkat, merhamet, sevgi duygularının yerleşmesi için “Ya Rauf Celle Celalühü” diyerek toplamda 286 kere okunur. ... - Ya Rauf ismi zikreden kişinin kalbinde şefkat, ruhunda letafet meydana gelir. Böylece insanlar arasında saygı ve sevgi görür.

Ya Habir ne için okunur?

El-Habir Faziletleri Nedir? El-Habir sıfatı merkeze alınarak çekilebilecek farklı zikirler bulunmaktadır. ... - Bu ismi zikreden kimse, zalimlerin zulmünden ve düşmanların fenalığından korunur. - Yatmadan önce teşbih edildiği takdirde bu kişi Allah'ın da izniyle istediği şeyleri gece rüyasında görür.

Ya Kabid esması ne için okunur?

- ''Ya Kâbıd'' diyerek 903 kere bu Esma-i şerif okunur ise kişiler zalimin zulmünden kurtulur. ... - Bu isim 903 defa 4 gün boyunca aralıksız olarak ''Ya Kâbıd'' diye çekmeye devam edilir ise Allah o kişi düşmanın şerrinden korur ve o kişiyi refaha kavuşturur.

Ya basit Celle Celalühü kaç kere okunmalı?

El Basıt esmasını dilek ve istek üzere 77 kez okumak faziletlidir. El Basıt esmasının ebced değeri 77 olmaktadır. Özellikle unutkanlık için bu esmasının okunması faydalı olmaktadır. El Basıt esması rızık bolluğu için faydalıdır.