Acıma kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

İçindekiler:

  1. Acıma kelimesinin zıt anlamlısı nedir?
  2. Önce sonra zıt anlamlı mıdır?
  3. Almak vermek zıt anlamlı mı?
  4. Ilk kelimesinin zıt anlamı nedir?
  5. Sonra cümlesinin zıt anlamlısı nedir?

Acıma kelimesinin zıt anlamlısı nedir?

1- Tatlı: Bir niteleme sıfatı olan tatlı sözcüğü, acının zıt anlamlısıdır. Tıpkı acı kelimesi gibi tatlı da hem gerçek hem de mecazi anlamda kullanılabilir.

Önce sonra zıt anlamlı mıdır?

SONRA KELİMESİNİN ZIT ANLAMINI TAŞIYAN SÖZCÜK Zıt anlamlı kelimeler anlamca birbirinin tam tersi anlamı ifade eden kelimelere denilmektedir. Zıt anlamlı kelimeler yerine karşıt anlamlı kelimeler de denilebilmektedir. Sonra kelimesinin zıt anlamlısı hemen, şimdi, önce ve ilkin kelimeleridir.

Almak vermek zıt anlamlı mı?

Vermenin karşıt anlamı olan almak bir nesneyi veya cismi kendi iradesiyle veren kişiden almak anlamına gelmektedir. Vermek aynı zamanda bir eylemdir. Almak kelimesi ile karşıt anlamda kullanılarak birbirinin sonucu ve nedeni olmaktadır. ... Vermek fiili oldukça sık kullanılan bir kelimedir.

Ilk kelimesinin zıt anlamı nedir?

İlk kelimesinin zıt anlamı olan kelime; son kelimesidir. İlk ve son kelimeleri birbirinin zıttı olarak belirtilmiştir. İlk kelimesi; belli bir şeyin başlangıcını, son kelimesi ise; belli bir şeyin bitişini ifade eder.

Sonra cümlesinin zıt anlamlısı nedir?

"Sonra" kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğüne göre "sonra" kelimesinin zıt anlamlısı olan kelimler; hemen, şimdi, önce ve ilkin olarak belirlenmiştir.