Recep ayının önemi nedir?

İçindekiler:

  1. Recep ayının önemi nedir?
  2. Recep ayında oruç tutmanın fazileti nelerdir?
  3. Şaban ayının önemi nedir?
  4. Recep ayı ne anlama gelir?
  5. Recep ayında 1 gün oruç tutulur mu?
  6. Şaban ayının 15 günü oruç tutmak sünnet midir?
  7. Şaban ne demek TDK?
  8. Recep ismi ne anlama gelir?
  9. Şaban ayının ilk gecesi kılınacak namaza nasıl niyet edilir?
  10. Şaban ayında kılınacak namaz nasıl kılınır?

Recep ayının önemi nedir?

Receb ayı başlangıcı aynı zamanda üç ayların başlangıcı olarak kabul edilir. Üç aylar içerisinde Regaib Kandili, Mirac Kandili ve Berat Kandili'ni bulundurur. Aynı zamanda Ramazan ayı ile birlikte oruç ibadeti başlar ve sonunda Ramazan Bayramı kutlanır.

Recep ayında oruç tutmanın fazileti nelerdir?

RECEP AYI ORUCUNUN FAZİLETİ NEDİR? Peygamber Efendimiz, Recep ayında oruç tutmakla ilgili şöyle buyurmuştur: "Kim bu ayda bir gün oruç tutarsa Kıyametin zorluklarından güvende olur." Receb ayında işlenen ibadet, edilen iyilik, yapılan hizmetlerin manevî ecri ve sevabı bire yüz verilmektedir.

Şaban ayının önemi nedir?

ŞABAN AYININ ÖNEMİ NEDİR? Resul-i Ekrem Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselam diğer aylara göre bu ayda daha çok ibadet ve taatte bulunurlardı. ... “Şaban günahları temizleyendir” buyurarak kadrini yüceltirdi. Receb ayı geldiği zaman da “Allahım, Receb ve Şaban (ayını) bize mübarek ve bereketli kıl” buyururdu.

Recep ayı ne anlama gelir?

Recep ayı bir fırsat ayıdır. Bereket, durulanma, tevbe ve günahlardan kaçış ayıdır. ... Peygamber Efendimiz (s.a.v.) bu ay gelince şöyle dua ederdi: "Allah'ım! Recep ve Şaban aylarını bize mübarek eyle ve bizi Ramazana ulaştır."

Recep ayında 1 gün oruç tutulur mu?

Recep ayında aralıksız oruç tutmak mekruh davranıştır. Bu nedenle 3 gün ara vererek oruç tutabilirsiniz.

Şaban ayının 15 günü oruç tutmak sünnet midir?

Bünyesi zayıf olanın, Şabanın 15 inden sonra oruç tutmayıp, farz olan Ramazan-ı şerif orucuna hazırlanması iyi olur. Sağlığı yerinde olan ise, Şaban ayının çoğunu, hatta tamamını oruçlu geçirebilir. Berat gecesi, Şaban ayının on beşinci gecesidir. Yani 14 Şabanın bittiği günün gecesidir.

Şaban ne demek TDK?

a. Çift süren hayvanların koşulduğu demir uçlu tarım aracı: “Bak çorak tarlasında sabanına dayanmış / Geniş alnı güneşle, bağrı ateşle yanmış” -F. N.

Recep ismi ne anlama gelir?

Recep isminin anlamı: 1. Gösterişli, heybetli. 2. Arabi ayların yedincisi ve kutsal sayılan üç aylardan birincisi.

Şaban ayının ilk gecesi kılınacak namaza nasıl niyet edilir?

Namaza şöyle niyet edilir: "Yâ Rabbi, niyet ettim senin rızâ-yı şerîfin için namaza. Beni afv-ı ilâhîne, feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden, dünyâ ve âhiret sıkıntılarından halâs eyleyip, süedâ defterine kaydeyle."

Şaban ayında kılınacak namaz nasıl kılınır?

Her kim Şabanın ilk gecesinde, birinci rekatlarında; Bir fatiha 5 ihlas okumak suretiyle (yani ikinci rekatta dilediğini oku fatihadan sonra), on iki rekat kılarsa (2 rekatta bir selam ile) Allahu Teala ona on ikibin şehid sevabı verir. Kendisine oniki senelik ibadet sevabı yazılır.