Antalya Expo kulesini kim yaptı?

İçindekiler:

  1. Antalya Expo kulesini kim yaptı?
  2. Antalya Expo kaç katlı?
  3. Antalya EXPO kulesi ne demek?
  4. Antalya EXPO da neler var?
  5. Eyfel Kulesi uzunluğu ne kadar?
  6. EXPO da neler oluyor?
  7. Eyfel kulesinin uzunluğu kaç metredir?
  8. Çamlıca Kulesi'nin boyu kaç metre?
  9. EXPO 2024 nerede olacak?
  10. EXPO 2023 nerede yapılacak?
  11. Kız kulesinin boyu kaç metredir?
  12. Eyfel Kulesi kac kat?
  13. Çamlıca seyir terası kaç metre?

Antalya Expo kulesini kim yaptı?

NİTA Mimarlık tarafından tasarlanan proje, 2014 yılında açılan Expo 2016 Antalya Expo Kulesi Mimari Proje Yarışması'nda 1. ödüle layık görüldü.

Antalya Expo kaç katlı?

metrekarelik alan üzerine EXPO alanının kuzey tarafında ana giriş kapısının güneyinde inşası devam eden kule, 2 bodrum kat, zemin kat ve üzerinde 17 kat olarak planlandı. Zemin altında 13,40 m, zemin üzerinde 100,7 m olmak üzere toplam 114.10 m yüksekliğinde bulunan yapının gövde çapı 10,40 m.

Antalya EXPO kulesi ne demek?

Expo Kulesi, Kule Alt Çarşıları ve Giriş Yapıları projesi 20.000 m² kapalı, 30.500 m² açık alanı kapsamaktadır. Kule yüksekliği 114 m'dir ve üst katlarında restoran ve seyir terasları bulunmaktadır.

Antalya EXPO da neler var?

Expo Antalya Sergi Alanı; Endemik bitkilerle buluşmaya olanak sağlayan doğa ile iç içe bir alan olmasıyla birlikte sahip olduğu eşsiz ülke bahçeleri, müzeler ve teknoloji alanları ile tüm yaş grubu ziyaretçilerin ilgisini çeken keyifli zaman geçirebildikleri 1121 dekarlık bir alandır.

Eyfel Kulesi uzunluğu ne kadar?

300 m Eyfel Kulesi/Yükseklik

EXPO da neler oluyor?

EXPO eğitim ve eğlence alanıdır. Konferans, sempozyum, sergi ve gösteri gibi birçok faaliyet düzenleme olanağı sunar. Expo alanı yenilikçi mimarisi ile bir cazibe merkezidir. EXPO sunduğu kültürel etkinlikler, interaktif sergiler, çığır açan teknolojiler ile ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatır.

Eyfel kulesinin uzunluğu kaç metredir?

Eyfel Kulesi 300 m yüksekliktedir. Zirvesindeki televizyon vericileri 27 m daha yükseklik kazandırır. Günümüzde yaygın olarak kullanılan çelik yerine demirden inşa edilmiş, özel teknikler sayesinde günümüze kadar sağlam olarak gelmiştir.

Çamlıca Kulesi'nin boyu kaç metre?

369 m Çamlıca Kulesi/Yükseklik

EXPO 2024 nerede olacak?

UEFA, Türkiye'nin yanı sıra Almanya'nın aday olduğu 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (UEFA EURO 2024) ev sahipliği yapacak ülkeyi bugün İsviçre'nin Nyon kentindeki merkezinde düzenlenecek törenle açıklayacak.

EXPO 2023 nerede yapılacak?

EXPO 2023 Kahramanmaraş, 23 Nisan - 31 Ekim 2023 tarihleri arasında Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde düzenlenecek olan etkinliktir. Fuarın ana teması “Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık” olarak belirlenmiş olup kültürleri bir araya getirmesi amaçlanmıştır.

Kız kulesinin boyu kaç metredir?

Deniz yüzünden pek az yüksekliği olan, 35-36 m. kenarlı bir düzlük üzerine oturtulan Kız Kulesi, her bir kenarı 18-21 m. arasında değişen ölçüleri bulunan küçük bir kaledir.

Eyfel Kulesi kac kat?

3 Eyfel Kulesi/Kat sayısı

Çamlıca seyir terası kaç metre?

ÇAMLICA KULESİ KAÇ METRE, KAÇ KAT? Çamlıca kulesi zemin altında 4 olmak üzere toplamda 49 kattan oluşmakta. Yapısal yüksekliği zemin üzerinde 369 metre, deniz seviyesinden ise 587 metre yüksekliktedir.