Sınıflandırma bekleniyor ne demek?

İçindekiler:

  1. Sınıflandırma bekleniyor ne demek?
  2. Askerlik hizmet şekli nedir?
  3. Askerlik sınıflandırma neye göre yapılır?
  4. Hizmet şekli er ne demek?
  5. Ast üste komutanım demek zorunda mi?

Sınıflandırma bekleniyor ne demek?

Bu sayfada yapılan aramada eğer sınıf ve tertibat bekliyor ibaresi yer alıyorsa yakın zamanda askere gidileceği anlaşılmaktadır. Yani kişinin celp dönemine göre askere gideceği belirtilmiştir. Kişi eğer askerliğini tecil ettirmek istiyorsa bu ibareyi gördükten sonra gerekli belgeler ile askerlik şubesine gidebilir.

Askerlik hizmet şekli nedir?

Askerlik hizmeti, herhangi bir ülkede belirli bir yaşa gelen vatandaşların, zorunlu olarak, belirli bir süre orduda görev yapması veya anlaşmalı oldukları bir süre boyunca meslek olarak icra etmesi. Ayrıca askerlik veya vatanî görev olarak da bilinir.

Askerlik sınıflandırma neye göre yapılır?

Askeralma Genel Müdürlüğünce; a. O yıl silahaltına alınacak yükümlülerin sınıflandırma dönemleri, Genelkurmay Başkanlığından bildirilen ihtiyaç, yükümlülerin erteleme bitim tarihleri ve yoklama durumları dikkate alınarak tespit edilir.

Hizmet şekli er ne demek?

Er: İhtiyaçları Devlet tarafından deruhte ve temin olunan rütbesiz askerdir. Sözleşmeli erler de bu Kanuna göre er sayılır.

Ast üste komutanım demek zorunda mi?

Madde 12 - Astların üstlere isimle hitap etmeleri caiz değildir. icap ettikçe (Mareşalım, Kumandanım, Generalim, Amiralim, Başkanım, Binbaşım, Yüzbaşım, Astsubayım) ve rütbesi olmayanlara bayım veya bayan tâbirleri kullanılmalıdır. Askerî memurlara muadili subaylığın rütbesi ile hitap edilir.