2021 mülakat Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

İçindekiler:

  1. 2021 mülakat Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?
  2. Online mülakat hangi illerde?
  3. Online mülakat nasıl olacak?
  4. Öğretmen Atama mülakat var mı?
  5. Pomem hangi illerde var?

2021 mülakat Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı güncel takvime göre, sözlü mülakat sonuçları 8 Temmuz'da açıklanacak. Öğretmen adaylarının sözlü mülakat sonuçlarına göre yapacağı atama tercih sonuçları ise 8 Eylül 2021'de açıklanacak.

Online mülakat hangi illerde?

Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Mardin, Muğla, Kocaeli, Samsun, Sivas, Trabzon ve Van illerinde mülakatlar yüz yüze, diğer illerde ise video konferans ile çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

Online mülakat nasıl olacak?

Online mülakat, uzaktan gerçekleştirirken ve iletişim teknolojisi aracılığı ile yapılan bir iş görüşmesidir. İletişim teknolojisi olarak video teknolojisi kullanılır. Video aracılığı ile mülakat soruları sorulur. Online iş görüşmesi sayesinde zamandan ve paradan kazanılmış olur.

Öğretmen Atama mülakat var mı?

Öğretmen adaylarının önündeki bir başka engel de mülakat. Genel uygulamaya göre KPSS'de alınan puan yuvarlanarak mülakat puanı olarak veriliyor.

Pomem hangi illerde var?

İstanbul (Arnavutköy), Mersin, Karabük, Bilecik, Karabük, Çankırı, Amasya (Merzifon), Bursa, Diyarbakır, Erzincan, Kırşehir, Trabzon ve Konya (Ereğli) olmak üzere toplam 36 okulda eğitim vermektedir.