Kanuni temsilci kimdir ve sorumluluğu nedir?

İçindekiler:

  1. Kanuni temsilci kimdir ve sorumluluğu nedir?
  2. Avukat kanuni temsilci midir?
  3. Anonim şirketlerde kanuni temsilciler kimlerdir?
  4. Tutuklu kısıtlı mıdır?
  5. Feri kamu alacakları nelerdir?
  6. Kısıtlıların kanuni temsilcisi kimdir?
  7. Bir davaya iki avukat bakabilir mi?
  8. Avukatla takip zorunluluğu nedir?
  9. Anonim şirketlerin ödenmemiş amme borcundan kim sorumludur?
  10. Anonim şirket borçlarından kim sorumludur?
  11. Tutuklu ne zaman hükümlü olur?
  12. Vasilik ne zaman sona erer?
  13. Fer'i amme alacakları nelerdir?
  14. Kamu alacağı ne zaman doğar?
  15. Kişinin yasal temsilcisi kimdir?
  16. Fiil ehliyeti olmayan bir kişinin vergileme ile ilgili ödevlerini kim yerine getirir?
  17. Avukat davadan nasıl Azledilir?
  18. 2 avukata vekalet verilir mi?
  19. Avukat karşı tarafla görüşebilir mi?

Kanuni temsilci kimdir ve sorumluluğu nedir?

Kanuni temsilciler, gücünü ve yetkisini kanundan alarak mükellefin vergilendirme ile ilgili tüm ödevlerini yerine getirmekten vergi dairesine karşı muhatap olarak, amme alacaklarının ödenmesi açısından ise Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 2. maddesi gereği amme borçlusu olarak sorumludurlar.

Avukat kanuni temsilci midir?

Bir avukatın kendi davasında bir başka avukat ile temsil edilmesine ihtiyaç yoktur. ... Avukatın bir davada kanuni temsilci sıfatı ile yer alması veya iflas ko- miseri olarak görev yapması halinde de avukatla temsil zorunluluğu bulunma- maktadır22.

Anonim şirketlerde kanuni temsilciler kimlerdir?

Bu şekilde verilen yetki sonucu yönetimin devredilmesi durumunda kanuni temsilci, yönetim yetkisi devredilen yönetim kurulu üyesi, üyeleri veya üçüncü kişi olmaktadır. Bu kanuni temsilciler; şirketi idare ve temsil yetkisine sahip yönetim kurulu üyeleri, murahhas müdürler ve tasfiye memurlarıdır.

Tutuklu kısıtlı mıdır?

Tutuklu, soruşturma veya kovuşturma aşamasında kaçma veya delilleri karatma şüphesi vb. nedenlerle tutuklanarak hürriyeti kısıtlanan kişidir. Hükümlü, ceza yargılaması neticesinde hakkında verilen mahkumiyet hükmü kesinleşen kişidir.

Feri kamu alacakları nelerdir?

Yasa hükmüne göre kamu alacakları vergi, resim, harç, ceza tahkik ve takiplerine ait muhakeme giderleri, vergi cezaları ve para cezaları gibi asli; kamu alacağının aslının süresinde ödenmemesinden dolayı alınan gecikme zammı ve faizleri gibi fer'i alacaklardan oluşmaktadır.

Kısıtlıların kanuni temsilcisi kimdir?

Vasi, vesayet altındaki küçüğün veya kısıtlının kişiliği ve malvarlığı ile ilgili bütün menfaatlerini korumak ve hukukî işlemlerde onu temsil etmekle yükümlüdür.

Bir davaya iki avukat bakabilir mi?

Müvekkil, bir davanın takibi için birden fazla vekil görevlendirebilir. ... Öncelikle, müvekkilin aynı davada ikinci bir avukata vekâletname verebilmesi için, birinci avukatın muvafakatini alması gerekmektedir.

Avukatla takip zorunluluğu nedir?

Avukat, üzerine aldığı işi kanun hükümlerine göre ve yazılı sözleşme olmasa bile sonuna kadar takip eder. Avukata verilen vekaletnamede başkasını tevkile yetki tanınmış ise, yazılı sözleşmede aksine açık bir hüküm olmadıkça, işi başka bir avukatla birlikte veya başka bir avukata vererek takip ettirebilir.

Anonim şirketlerin ödenmemiş amme borcundan kim sorumludur?

Anonim şirketlerin ödenmemiş amme borcundan kim sorumludur? Amme alacağının tüzel kişiliğin mal varlığından kısmen veya tamamen tahsil edilememesi veya tahsil edilemeyeceğinin anlaşılması halinde; kanuni temsilciler şirketin ödenmemiş borçlarından müştereken ve müteselsilen sorumludur.

Anonim şirket borçlarından kim sorumludur?

Anonim şirket, sermayesi belirli ve paylara bölünmüş olan, borçlarından dolayı yalnız malvarlığıyla sorumlu bulunan şirkettir. Pay sahipleri, sadece taahhüt etmiş oldukları sermaye payları ile ve şirkete karşı sorumludur.

Tutuklu ne zaman hükümlü olur?

CMK'nın 2/1 maddesinin (b) fıkrasına[5] göre ise sanık, kovuşturmanın başlamasından itibaren hükmün kesinleşmesine kadar suç şüphesi altında bulunan kişi olarak tanımlanmaktadır. İlgili tanımlardan da anlaşılacağı üzere, kişi ancak hakkında verilerin kararın kesinleşmesi ile “hükümlü” statüsüne geçmektedir.

Vasilik ne zaman sona erer?

Vasinin Görevi Ne Zaman Biter ? Vasilik görevi, vasinin fiil ehliyetini yitirmesi veya ölümüyle sona erer. Görevi sona eren vasi, yönetimle ilgili son raporu ve kesin hesabı vesayet makamına vermekle yükümlüdür.

Fer'i amme alacakları nelerdir?

6183 Sayılı kanunun birinci maddesinde geçen Asli Amme Alacaklarını açıklayacak olursak, Vergi , Resim , Harç ,Ceza Tahkik ve Takiplerine Ait Muhakeme Masrafı, Vergi Cezası, Para Cezası , Muhtelif Kanunlara Göre Alınan her türlü Vergi , Resim ve Harç ve bunlara ait para cezaları, Ek Mali Yükümlülükler, Haksız Çıkma ...

Kamu alacağı ne zaman doğar?

Genel olarak kamu alacağı alacak konusu olayın meydana gelmesi veya hukuki durumun oluşması ile doğmaktadır. Dolayısıyla kamu alacağını doğuran olayın meydana geldiği veya hukuki durumun oluştuğu tarihte yürürlükte olan kanunun bu alacak için uygulanması gerekir.

Kişinin yasal temsilcisi kimdir?

Yasal temsilci veli ya da vasi sınırlı ehliyetsizi temsil eder. İşlemi yasal temsilci yapar ancak işlemin hüküm ve sonuçları küçük veya kısıtlı üzerinde doğar. Ancak çocuk kendini ifade edebilme yönetimine sahipse kişinin mallarının yönetimine ilişkin meselelerde onun görüşü de alınmak zorundadır.

Fiil ehliyeti olmayan bir kişinin vergileme ile ilgili ödevlerini kim yerine getirir?

Kanuni temsilcilerin sorumluluğu Cemaatler gibi tüzel kişiliği olmayan topluluklar vergi mükellefi olduklarında sözü edilen ödevler bunları idare edenler veya varsa temsilciler tarafından yerine getirilir. Bilindiği gibi küçüklerle kısıtlıların kanuni temsilcileri veli, vasi veya kayyumdur.

Avukat davadan nasıl Azledilir?

Avukat Nasıl Azledilir? Bir avukatı görevden çekebilmek veya onu azletmek için sözlü beyan yeterli değildir. Noterde verilen vekaletname gene noterden iptal edileceği için avukat azletme işlemi de noterden yapılır.

2 avukata vekalet verilir mi?

İkinci bir avukata vekalet verilmesi: Vekalet veren başka birini ilaveten vekil tutabileceği gibi; avukatlar kendi aralarında vekalet devri yapabilir. Avukata vekalet vermek için gerekli belgeler: Genel Dava Vekaleti için sadece noterden belge alınır.

Avukat karşı tarafla görüşebilir mi?

Avukatlık Meslek Kurallarının 31. maddesine göre avukat karşı taraf ile ancak avukatı vasıtasıyla görüşebilir. Karşı tarafın avukatı yoksa, onunla teması zorunlu sınırlar içinde kalmalı ve karşı tarafla her görüşmeden sonra müvekkiline bilgi verilmelidir .