IME nasıl öğrenilir?

İçindekiler:

  1. IME nasıl öğrenilir?
  2. Hangi IMEI?
  3. Email nasıl sorgulanır?
  4. Telefon IMEI nerede yazar?
  5. Huawei IMEI numarası nerede yazar?
  6. Telefonun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır?

IME nasıl öğrenilir?

Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz. Lütfen 15 haneli IMEI Numarasını giriniz!

Hangi IMEI?

Kullandığınız cep telefonu cihazınızın bataryasını çıkardıktan sonra iç kısmında bulunan onbeş rakamdan oluşan IMEI numarası, telefonunuzun kimliğidir. Cep telefonunuzun tuşlarıyla *#06# yaparak 15 haneli IMEI numarasına ulaşabilirsiniz.

Email nasıl sorgulanır?

Günümüz akıllı telefonlarında da eski telefonlarda olduğu gibi *#06# ile öğrenebilirsiniz. IMEI numarası cihazınızın seri numarasıdır. Telefonunuzun IMEI numarasını kimse ile paylaşmamanızda fayda var çünkü son yıllarda yurtdışından getirilen kaçak cihazlar IMEI kopyalama yöntemi ile sahte kayıt altına alınabiliyor.

Telefon IMEI nerede yazar?

Cihazınızın kutusu üzerinde 15 haneli IMEI numarası yazar. Telefonunuzun faturasından IMEI numarasına ulaşabilirsiniz. Telefonunuzun arka kapağını açıp bataryayı çıkardığınızda bandrol üzerinde IMEI numarası mevcuttur.

Huawei IMEI numarası nerede yazar?

Hepsi bu! IMEI numarasını öğrenmenin bir diğer yolu da Ayarlar > Telefon Hakkında > Mevcut durum menüsüdür. Ayrıca pil kapağı çıkarılabiliyorsa arkada bulunan etiketten de IMEI numarası öğrenilebilir.

Telefonun gerçek olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Telefonun IMEI kodu: e-Devlet'in IMEI sorgulama sayfasına gidin, Telefonun IMEI kodunu bu sayfaya yazın ve Sorgula'ya yıklayın. Bu sayfada aldığınız bilgiler, cihazın marka ve modeliyle uyuşmalı. Cihazın marka ve modelinin uyuştuğunu görüyorsanız, aynı sayfada bir de kayıt durumunu göreceksiniz.