Purpura hastalığı ne kadar sürer?

İçindekiler:

  1. Purpura hastalığı ne kadar sürer?
  2. Alerjik purpura hastalığı nedir?
  3. Trombositopeni belirtileri nedir?
  4. Peteşe nedir?
  5. Purpura Fulminans ne demek?
  6. Akut infantil hemorajik ödem neden olur?
  7. Damakta peteşi ne demek?
  8. Neonatal purpura Fulminans nedir?
  9. Kawasaki hastalığı ne demek?
  10. Akut infantil hemorajik ödem nedir?
  11. HSP purpura nedir?

Purpura hastalığı ne kadar sürer?

Hastalığın toplam süresi yaklaşık 4-6 haftadır. Çocukların yarısında altı haftalık periyod içinde birincisinden daha kısa ve daha hafif olan en az bir nüks görülür. Nüksler nadiren uzun sürer. Hastaların büyük çoğunluğu tamamen iyileşir.

Alerjik purpura hastalığı nedir?

Bir kan damarı iltihabıdır. En sık deriyi etkilemekle birlikte diğer organları da tutabilir. Henoch-Schönlein Purpurası olarak da adlandırılır.

Trombositopeni belirtileri nedir?

Başlıca Trombositopeni Belirtileri
  • Kol ve bacaklarda kırmızı, mor, kahverengi morluklar meydana gelmesi.
  • Sürekli şekilde tekrarlanan burun kanamaları.
  • Diş eti kanaması.
  • Uzun süreli ve çok yoğun adet kanamaları.
  • Yaralanmaya bağlı olarak kanamanın çok uzun sürmesi, durmaması.
  • Makattan veya idrardan kan gelmesi.
Daha fazla öğe...

Peteşe nedir?

Deri altında gözlenen iğne ucu büyüklüğünde kanamalara peteşi adı verilir. Peteşi pıhtılaşma mekanzimasından sorumlu hücreler olan trombositlerin sayıca azalması ya da fonksiyonlarının bozulması sonucu ortaya çıkabildiği gibi, damar duvarını etkileyen hastalıklarda da görülebilir.

Purpura Fulminans ne demek?

Purpura fulminans (PF), septik şok veya yaygın damar içi pıhtılaş- manın (DIC) deri ve yumuşak dokunun nekrozu ile sonuçlanan nadir bir komplikasyonudur (1). Deri bulguları eritematöz veya purpurik lez- yonlar şeklinde başlayarak 24-48 saat içerisinde kuru gangren veya nekroza ilerler.

Akut infantil hemorajik ödem neden olur?

Akut infantil hemorajik ödemin etiyolojisi kesin olarak bi- linmese de geçirilmifl viral (üst solunum yolu enfeksiyonlar›, otitis media, viral konjunktivit), bakteriyel enfeksiyonlar (streptokok yada stafilokoklar›n sebep oldu¤u farenjit, tü- berküloz, pnömoni, üriner sistem enfeksiyonu), afl›lanma ve ilaçlar ( ...

Damakta peteşi ne demek?

Peteşi cilt altında oluşan kanamalar nedeni ile kırmızı noktalar halindeki lekelere verilen isimdir. Lekelerin görüntüsü toplu iğne büyüklüğüne sahip ise bu peteşi olarak adlandırırlar. Eğer bu kırmızı lekeler toplu iğne başından daha büyük boyutlarda ise bu durum purpura olarak adlandırılır.

Neonatal purpura Fulminans nedir?

Giriş: Purpura fulminans nadir görülen bir klinik tablodur. Yenidoğan döneminde sıklıkla konjenital veya kazanılmış protein C veya S eksikliğinden kaynaklanır. Sepsis ilişkili yaygın damar içi pıhtılaşma da bir diğer risk faktörüdür.

Kawasaki hastalığı ne demek?

Kawasaki hastalığı, çocukluk çağında en sık karşılaşılan damar iltihaplarındandır. Özellikle 5-6 yaş çocuklarda; yüksek ateş, döküntü, ağız içinde, dilde ve gözlerde kızarıklık belirtileri ile kendisini belli eden, 3 günden fazla süren bir hastalıktır.

Akut infantil hemorajik ödem nedir?

Akut infantil hemorajik ödem (A‹HÖ), üç yafl›n- dan küçük çocuklarda görülen derinin lökositok- lastik vaskülitidir. Klinikte atefl, genifl purpurik de- ri döküntüleri ve ekstremitelerde ödemle karakte- rizedir. Selim seyir gösteren tablo kendili¤inden 1- 3 hafta içinde düzelir.

HSP purpura nedir?

Henoch-Shöenlein purpurası (HSP), küçük kan damarlarının (kapilerlerin) iltihaplandığı bir rahatsızlıktır. Bu iltihap, vaskülit olarak adlandırılır ve genellikle deri, bağırsak ve böbreklerdeki küçük kan damarlarını etkiler.