EKPSS kimler girebilir 2021?

İçindekiler:

  1. EKPSS kimler girebilir 2021?
  2. EKPSS başvuru nasıl yapılır 2021?
  3. Ekpss ye hangi engelliler girebilir?
  4. KPSS 2021 başvuruları ne zaman?
  5. Engelli KPSS sınavı kaç yılda bir yapılır?
  6. Ekpss hangi meslekler var?
  7. Ekpss en az kac puan gerekir?
  8. Engelli kura tercihleri ne zaman 2021?
  9. Engelli KPSS her yıl yapılıyor mu?

EKPSS kimler girebilir 2021?

Ortaokul, lise, lisans, yüksek lisans eğitim seviyesine sahip olan ve @ engeli olan bireyler giriş yapabilmektedir. ÖSYM üzerinden gerçekleştirilmekte olan bir sınavdır.

EKPSS başvuru nasıl yapılır 2021?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecekler.

Ekpss ye hangi engelliler girebilir?

2 yılda bir yapılan sınava her türlü engel grubuna sahip olan engelli bireyler katılabilirler. Sınav ve kura yöntemiyle atama yapılır. Lise,ön lisans ve lisans mezunları sınava,ilköğretim ve ortaokul mezunları kuraya katılabileceklerdir.

KPSS 2021 başvuruları ne zaman?

2021 KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 15 Ağustos'ta düzenlenecek. KPSS 2021 başvuruları ise 28 Mayıs - 14 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacak. KPSS sonuçları 16 Eylül'de duyurulacak.

Engelli KPSS sınavı kaç yılda bir yapılır?

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı'na (EKPSS) sınavı için adayların bekleyişi sürüyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen EKPSS sınavları bu yıl yapılmadı. Bilindiği üzere engelli bireylere devlette çalışma imkanı sağlayan bu sınav iki yılda bir gerçekleştirilmektedir.

Ekpss hangi meslekler var?

Bu unvanlardan bazıları ambar memuru, avukat, bakteriyolog, bilgisayar işletmeni, çocuk gelişimcisi, dağıtıcı, diyetisyen, ebe, fizyoterapist, imam-hatip, istatistikçi, kimyager, laborant, memur, mimar, muhasebeci, mühendis, programcı, psikolog, sekreter, sosyal çalışmacı, hizmetli kadro unvanlarıdır.

Ekpss en az kac puan gerekir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda en düşük 60 puan alan adayların memurluk için başvuru şartlarında puan şartını tamamlamış oluyor. Bu arada KPSS puanı her kuruma göre değişebiliyor. En az 60 puan alanlar atanamıyor.

Engelli kura tercihleri ne zaman 2021?

EKPSS tercihlerinin 13-19 Ocak tarihleri arasında gerçekleşmesi sebebiyle adayların, bugün ve yarın gün içerisinde tercih işlemlerini gerçekleştirmesi gerekiyor. Tercih işlemleri, 19 Ocak 2021 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Tercih işlemleri, https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C.

Engelli KPSS her yıl yapılıyor mu?

Bilindiği üzere 2 yılda bir yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), Nisan 2020 için planlanmışken COVİD-19 salgını nedeniyle ertelenmiştir. Pandemi nedeniyle ertelenen diğer sınavların çoğu yaz döneminde yapılmış iken, EKPSS için verilen tarih 'dir.