Hanefi mezhebinde mezi gusül gerektirir mi?

İçindekiler:

  1. Hanefi mezhebinde mezi gusül gerektirir mi?
  2. Mezi nedir ne zaman gelir?
  3. Penisten sıvı gelmesi gusül abdesti gerektirir mi?
  4. Idrardan sonra gelen sıvı guslü gerektirir mi?
  5. Mezi iç çamaşıra bulaşırsa namaz kılınır mi?
  6. Mezi gelirse ne yapmak gerekir?
  7. Gusül abdesti almayı gerektiren haller nelerdir?
  8. Hangi durumlarda boy abdesti kabul olmaz?
  9. Idrardan sonra gelen yapışkan sıvı nedir?
  10. Kadınlarda sümük gibi akıntı abdesti bozar mı?
  11. Mezi gelen kişi namaz kılabilir mi?
  12. Mezi Vedi namaza engel mi?
  13. Mezi ne anlama gelir?
  14. Boy abdesti hangi durumlarda alınmalı?
  15. Kadınların guslü ne zaman bozulur?
  16. Idrardan sonra gelen yapışkan sıvı abdesti bozar mı?
  17. Idrardan sonra gelen akinti guslü gerektirir mi?
  18. Kadınların zevk suyu abdest bozar mı?
  19. Kadınlarda beyaz akıntı abdesti bozar mı?
  20. Vajinadan gelen akıntı abdesti bozar mı?

Hanefi mezhebinde mezi gusül gerektirir mi?

Guslü gerektiren haller; 1-) Hanefi ve Şafii mezhebine göre, Şehvetle yerinden ayrılan ve şehvetle yerinden atılan bir meniden dolayı gusletmek gerekir. ... İmam-ı Azam ve İmam Muhammed'e göre, gelen akıntının mezi olduğunu anlıyorsa, yatmadan önce zekeri dik vaziyette olduğu halde ise, gusletmesi gerekmez.

Mezi nedir ne zaman gelir?

Cinsel hareketlilik sonucu ortaya çıkan meni ve mezi ortaya çıkar. Özellikle de mezi cinsel düşünce, tefekkür bakma ve ellemeden sonra gelirken meni ise daha çok cinsel birleşmeden sonra meydana gelebilir.

Penisten sıvı gelmesi gusül abdesti gerektirir mi?

Birine bakmak ya da şehvetli birini düşünmek ve ona dokunmak gibi durumlarda gelirse, işte o zaman gusül abdesti gerekmektedir. Kokusuz ve saydam bir görüntüye sahip, yapışkan bir sıvı olarak gelen vedi için gusül abdesti almaya gerek yoktur.

Idrardan sonra gelen sıvı guslü gerektirir mi?

Vedi ası verilen sıvının gelmesi abdesti bozar ancak gusül abdesti almayı gerektirmez. Yani vedi akıntısı görülen kişiler abdest tazelemek zorundadırlar. Bu kişilerin gusül abdesti alması ise gerekmemektedir.

Mezi iç çamaşıra bulaşırsa namaz kılınır mi?

Giyilen kıyafete yemek sıçraması ya da necis (pis) olmayan şeylerin değmesi namazımıza engel olmayacak iken necis miktarı aşılan çamaşırda ibadetlerin yerine getirilip getirilmediği yorum konusu olabilmektedir. Ancak eğer elbiseye necaset yani pislik bulaşmışsa ve bunun miktarı az ise, bununla da namaz kılınabilir.

Mezi gelirse ne yapmak gerekir?

Alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz de; idrar yolundan mezi gelmesi durumunda avret yerlerinin yıkanmasını, temizlenmesini ve namaz için abdest alınmasını buyurmuştur.

Gusül abdesti almayı gerektiren haller nelerdir?

Kadın ve erkeklerde görülen 3 durum gusül gerektirmektedir:
  • ADET DÖNEMİ (HAYIZ) Her kadının ay başında gördüğü adet kanamasının kesildiği vakit gusül abdesti alınması zorunludur. ...
  • NİFAS (LOHUSA) Yine kadınların özel halleriyle ilgili bir durum olan nifas hali yani doğumdan sonraki lohusalıkta gusül gerekir.
Daha fazla öğe...

Hangi durumlarda boy abdesti kabul olmaz?

OJE: Vücut üzerinde boya, oje gibi tabaka oluşturup suyun bedene ulaşmasına mani olan maddelerin bulunması halinde abdest ve gusül geçerli olmaz. Abdest veya gusülden önce giderilmesi gerekir. KINA VE JÖLE: Deri üzerinde tabaka oluşturmayan saç boyası, jöle, kına gibi maddeler abdest ve gusüle engel olmaz.

Idrardan sonra gelen yapışkan sıvı nedir?

Vedi, idrardan sonra ortaya çıkan beyaz renkli ve koyu bir sıvıdır. Vedi dediğimiz sıvı küçük abdesti yaptıktan sonra ortaya çıkmaktadır. Akan bu sıvı yapışkan bir özelliktedir. Kokusu yoktur ve beyazımsı bir rengi vardır.

Kadınlarda sümük gibi akıntı abdesti bozar mı?

Hanefi mezhebine göre vajinadan gelen akıntı idrar, kan ve meni ile karışmamışsa temiz akıntı olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple de abdesti bozmamaktadır.

Mezi gelen kişi namaz kılabilir mi?

Mezi sıvısının meni sıvısı gibi şehvetle akmadığı bilinmektedir. Bu sıvını akması erkek veya hanımlar tarafından hissedilmemektedir. ... Alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz de; idrar yolundan mezi gelmesi durumunda avret yerlerinin yıkanmasını, temizlenmesini ve namaz için abdest alınmasını buyurmuştur.

Mezi Vedi namaza engel mi?

İdrardan sonra ortaya çıkan beyazımsı ve yapışkan bir sıvı olan vedi birçok kişide görülebilir. ... Vedi ası verilen sıvının gelmesi abdesti bozar ancak gusül abdesti almayı gerektirmez. Yani vedi akıntısı görülen kişiler abdest tazelemek zorundadırlar. Bu kişilerin gusül abdesti alması ise gerekmemektedir.

Mezi ne anlama gelir?

Mezi, tenasül uzvunun intişarından sonra, şehvetsiz olarak gelen beyaz renkli ince sıvıya denir. Bu üçünden sadece meni gusül abdestini gerektirir. Diğer ikisi sadece abdesti bozar. ... Dolayısıyla boy abdestini gerektirmez, sadece abdestinizi bozar.

Boy abdesti hangi durumlarda alınmalı?

1- Hayz veya lohusalık hali bitince yahut cünüp olunca gusletmek farzdır. Hayz bitince, cünüp de olursa, ikisi için bir gusül yetişir. ... 2- Zekerin [penisin] ucu, sünnet derisi altındaki yuvarlak kısım, ferce [hazneye] girince, meni gelmese de, erkek de, kadın da cünüp olur. Yuvarlak kısım girmezse, cünüp olmaz.

Kadınların guslü ne zaman bozulur?

Kadının adet dönemi biter bitmez gusül abdesti alması gerekir." Cinsel münasebet içerisinde bulunan kişiler cünüp olur. Bu kişilerin gusül abdesti alması gerekir. Abdestsiz gezmek çok haramdır ve cünüp olarak gezen kişinin ibadetleri kabul olmaz.

Idrardan sonra gelen yapışkan sıvı abdesti bozar mı?

Vedi, yapısı itibariyle meni veya meziye benzese de bu sıvıda dolayı gusül abdesti almak gerekmez. Vedi ası verilen sıvının gelmesi abdesti bozar ancak gusül abdesti almayı gerektirmez. Yani vedi akıntısı görülen kişiler abdest tazelemek zorundadırlar.

Idrardan sonra gelen akinti guslü gerektirir mi?

İdrardan sonra gelen beyaz ve bulanık sıvıya 'vedî' denir. Vedî, bazen ağır yük taşımaktan dolayı da gelebilir. Vedî, abdesti bozmakla birlikte, guslü gerektirmez (Merğînânî, el-Hidaye 1, 17).

Kadınların zevk suyu abdest bozar mı?

Zevk suyu tenasül uzvunun intişarından sonra, şehvetsiz olarak gelen beyaz renkli ince sıvıya denir. ... Eğer akan şey beyaz renkli ince bir sıvıysa bu meni değil, mezidir. Dolayısıyla boy abdestini gerektirmez, sadece abdestinizi bozar.

Kadınlarda beyaz akıntı abdesti bozar mı?

Hanefi mezhebine göre vajinadan gelen akıntı idrar, kan ve meni ile karışmamışsa temiz akıntı olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple de abdesti bozmamaktadır.

Vajinadan gelen akıntı abdesti bozar mı?

Fakat vajinadan gelen diğer akıntıların abdesti bozup bozmadığı ile ilgili olarak bir delil yoktur. Hanefi mezhebine göre vajinadan gelen akıntı idrar, kan ve meni ile karışmamışsa temiz akıntı olarak nitelendirilmektedir. Bu sebeple de abdesti bozmamaktadır.