Lojistik Süreçleri Nelerdir?

İçindekiler:

  1. Lojistik Süreçleri Nelerdir?
  2. Lojistik sektörü nedir?
  3. Kargo sektörü nedir?
  4. Lojistik firmaları ne taşır?
  5. Ekol Lojistik ne iş yapar?
  6. Global Lojistik ne demek?
  7. Tedarik Lojistiği nedir?

Lojistik Süreçleri Nelerdir?

Lojistik; bir ürünün ilk üreticiden son tüketiciye kadar olan nakliye, depolama, gümrükleme, ambalajlama, dağıtım gibi tüm süreçlerini ifade eder. Bir başka tanımla lojistik; doğru ürünü, doğru yerde, doğru zamanda, doğru miktarda, doğru şekilde, doğru kalitede, rekabetçi bir fiyatla sağlamaktır.

Lojistik sektörü nedir?

Lojistik, tedarik zincirinin bir parçası olarak değerlendirilmekte ve ham madde, yarı-mamul, mamul ve ilgili bilgilerin üretim noktasının başından tüketim noktasına kadar, müşteri gereksinimlerini karşılamak amacıyla, etkin ve düşük maliyetli bir şekilde akış ve depolanması süreçlerinin, planlanması, uygulama ve ...

Kargo sektörü nedir?

Kargo Hizmeti esas itibariyle taşıma işidir ve dünyada taşıma İşleri içinde değerlendirilen bir hizmet sektördür. Dünyada kargo hizmetleri hava, kara, deniz ve demiryolu ile yapılmaktadır. Bu nedenle bu sektörde faaliyet gösteren firmalar kendi iç hukuklarına tabi olarak faaliyet göstermektedir.

Lojistik firmaları ne taşır?

Lojistik ürün, hizmet ve insan gibi kaynakların nakliye, depolama, gümrükleme, ambalajlama ve dağıtımını ifade etmektedir.

Ekol Lojistik ne iş yapar?

Ekol, 1990 yılında kurulan; taşımacılık, kontrat lojistiği, dış ticaret, gümrük ve tedarik zinciri yönetimi alanında 13 ülkede kusursuz hizmet anlayışıyla faaliyet gösteren entegre bir lojistik şirketidir.

Global Lojistik ne demek?

Global Lojistik temel amacı, müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve dünyanın herhangi bir yerinde erişilebilir kılan mal veya hizmetleri sağlamaktır. ... Müşteri sadakati yöntemleri olarak kaliteye ve verimliliğe odaklanmaktır.

Tedarik Lojistiği nedir?

Tedarik Lojistiği (Inbound Logistics): üretimin konusu olan ham madde/ yarı mamül planlaması ve tedariğini konu alan lojistik faaliyetlerdir. ... Tedarik lojistiği sisteminin iletişimde olduğu; stok kontrol, planlama ve depolama süreçleri sayesinde, belirsizlik ve öngörülemeyen sorunların önüne geçilebilmektedir.