Etiket yapışkanı neyle çıkar?

İçindekiler:

  1. Etiket yapışkanı neyle çıkar?
  2. Tencereye yapışan sakız nasıl çıkar?
  3. Tencerenin altına bez yapıştı nasıl çıkar?
  4. Plastik nasıl eritilir?
  5. Alüminyum tencere temizliği nasıl yapılır?

Etiket yapışkanı neyle çıkar?

Etiketin üzerine sıvı yağ ya da zeytinyağı sürüp bekletin. Yumuşadıktan sonra etiketi çıkarın. Kağıt kalıntıları kaldıysa buz ile dondurarak kazıyın. Yapışkanlı kısım tam olarak temizlenmediyse sıcak su dolu kase içinde bekletin ve kalan kısmı kazıyarak çıkarın.

Tencereye yapışan sakız nasıl çıkar?

Yapışan sakızı çıkarmak için sakızı zorla çıkarmaya çalışmak yerine, buz küplerini alın ve bir buzdolabı poşetinin içine yerleştirip sakızın yapıştığı tüm alanın üzerine bu buzları koyun. Sakız soğumaya başladıkça o yapışkanlığını kaybedecek ve bir kalıp halinde yapıştığı yerden kolayca çıkacaktır.

Tencerenin altına bez yapıştı nasıl çıkar?

Sirke ve Tuz Karışımı

  1. Eşit miktarda tuz ve sirkeyi karıştırarak tuz çözülene kadar sirkeyi ısıtın.
  2. Bu esnada çözülmeyi hızlandırmak için tahta bir kaşık ile sirkeyi karıştırın.
  3. Sirke kaynama sıcaklığına gelmeden ocağın altını kapatın.
  4. Ardından temiz bir bulaşık süngerini karışıma batırın.

Plastik nasıl eritilir?

Plastiği çok fazla asetonda eritmişseniz, cımbızla çıkarın. Daha sonra plastikten asetonu soğuk suyla durulayın veya asetonun buharlaşmasını bekleyin. Plastiğinizdeki küçük alanı eritmek için sadece biraz aseton kullandıysanız, o alanı soğuk suyla durulayabilir veya asetonun buharlaşmasına izin verebilirsiniz.

Alüminyum tencere temizliği nasıl yapılır?

Eğer küçük bir alüminyum nesneyi temizliyorsan bir tencerede su ve sirke karışımını kaynat, sonra tencereyi ocağın üstünden alıp alüminyum nesneyi içine at. 15 dakika orada kalsın, sonra çıkarıp durula. Geniş bir alüminyum yüzeyi temizliyorsan bir bezi sirkeye batır, sonra oksitlenmenin üzerini sil.