1 dönüm tarladan ne kadar marul çıkar?

İçindekiler:

  1. 1 dönüm tarladan ne kadar marul çıkar?
  2. 1 dönümde kaç marul?
  3. Metrekareye kaç marul dikilir?
  4. Marul kaç santim arayla dikilir?
  5. Salatalık en çok hangi ilde yetişir?

1 dönüm tarladan ne kadar marul çıkar?

Sağlıklı beslenmenin sıkça konuşulduğu bu günlerde tüketicinin marula yoğun ilgisi var. Uzmanlar, marul üreteceklere en az 30 dekarla başlamalarını tavsiye ediyor. Serada üretim yapılacaksa 10 dekar öneriliyor. 1 dekarlık seraya 8 bin, tarlaya ise 6 bin marul ekilebiliyor.

1 dönümde kaç marul?

Topraksız olduğu için hem verim daha çok hem de çok lezzetli” dedi. 6 dönüm serada yılda 8 defa hasat aldıklarını belirten Fatih Tural, “Seralarımızı periyotlara böldük. Haftada bir hasat alıyoruz. Dönüme 20 bin marul ekiyoruz. 1 hasatta haftalık 11 bin marul topluyoruz.

Metrekareye kaç marul dikilir?

Çoğu zaman, marul bitkileri arasında 20-30 cm ve sıralar arasında 50-60 cm mesafe bırakılır. 1 hektarlık olan bir alanda (10.

Marul kaç santim arayla dikilir?

Marul tohumu ekim derinliği 0,5 -1 cm, sıralar üzeri mesafe sıra üzeri 20-30 cm ,sıralar arası 45-60 cm arasındadır.Marul fidesi kullanılacaksa marul fidesi ekim aralıkları, marul tohum ekim aralıkları ile aynı olabilir.

Salatalık en çok hangi ilde yetişir?

Türkiye'de Salatalığın En Çok Yetiştiği Bölgeler İç Anadolu Bölgesi, Ege Bölgesi, Akdeniz Bölgesi ve Marmara Bölgesinde salatalık tarımı yaygın olarak yapılmaktadır. Diğer bölgelerde ise yıl içerisinde seralarda da yetiştirilebilmektedir.