Bilfenden burs alan var mı?

İçindekiler:

  1. Bilfenden burs alan var mı?
  2. Bilfen yüzde kaç burs veriyor?
  3. Sınav Koleji yüzde kaç burs veriyor?
  4. 2021 Bursluluk kaç netle kazanılır?
  5. 2021 Bursluluk hangi dersler var?

Bilfenden burs alan var mı?

Bilfen Okulları her sene düzenlediği bursluluk sınavı ile başarılı öğrencilere burs imkanı sağlamakta ve bünyesinde eğitim görme şansı vermektedir. Sınava 4. sınıftan 8. sınıfa kadar tüm öğrenciler katılabilmektedir.

Bilfen yüzde kaç burs veriyor?

BİLFEN OKULLARI Bilfen' in seviye tespit sınavında ilk 3′ e giren öğrencilere burs sağlanmaktadır. Bayem derneği yolu ile de her yıl başarılı olan ancak ekonomik açıdan durumu olmayan kimsesiz, yetim ve öksüz öğrencilere burs imkanı da sunulmaktadır. % 98 oranına öğrencileri iyi üniversitelere yerleştirmektedir.

Sınav Koleji yüzde kaç burs veriyor?

%15 eğitim bursu için soruların en az %65'ini net yapanlardan en yüksek puandan başlayıp belirlenen sayı kadar sıralama yapılarak indirim/burs verilir. 2. Sınav sonuçlarına göre kontenjan dâhilinde; 5. sınıfta 5, 6. sınıfta 5, 7. Sınıfta 5 ve 8. Sınıfta 5 başarılı öğrenciye indirim/burs verilecektir.

2021 Bursluluk kaç netle kazanılır?

Bursluluk sınavının en yüksek puanı 5.sınıf düzeyinde 462 puandır. Genel olarak tüm sınıf düzeyleri ela alındığında 80-95 arasında bir net yapıldığında bursluluk sınavı kazanılıyor.

2021 Bursluluk hangi dersler var?

Sınavda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf olan öğrenciler için;5, 6 ve 7'nci sınıflara Sosyal Bilgiler dersinden,8, hazırlık sınıfı, 9, 10,11'inci sınıflara Sosyal Bilimler derslerinden (aynı sınıf seviyesindeki öğrencilerin Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi soru sayısı oranında) sorular yer alacaktır.