Açık öğretim lisesi kaç kredim var?

İçindekiler:

  1. Açık öğretim lisesi kaç kredim var?
  2. AÖF AKTS kredisi ne demek?
  3. Alan kredisi ne demek?
  4. Alan kredisi kaç olmalı?
  5. AÖL 35 kredi kimlere verilecek?
  6. Alan kredisi nasıl hesaplanır?

Açık öğretim lisesi kaç kredim var?

Açık Öğretim Lisesine yeni başlayan öğrenciler için mezuniyet kredisi 170 kredidir. Bu öğrenciler bir dönemde maksimum 35 kredilik ya da daha az ders seçebilir. Örgün eğitimden ayrılıp tasdiknamesi ile başvuru yapan öğrenciler başarılı oldukları derslerden muaf tutularak haftalık ders sayısına göre kredi alırlar.

AÖF AKTS kredisi ne demek?

AKTS, öğrenme çıktılarına ve öğrenim sürecinin şeffaflığına dayanan öğrenci merkezli bir kredi biriktirme ve transfer sistemidir. Anadolu Üniversitesinde 1 AKTS kredisi 25 saate karşılık geldiğinden, bir akademik yıldaki öğrenci iş yükü 1500 saattir. ...

Alan kredisi ne demek?

Hesaplanan kredi, mezuniyet için gerekli olan alan kredisidir. Diploma alabilmek için gerekli olan toplam kredi önceki yıllarda olduğu gibi 240' tır. Alan kredisi ile mezuniyet için gerekli 240 kredi arasındaki fark, uzaktan eğitim ile okutulan "ortak" ve "Seçmeli" dersler ile tamamlanır.

Alan kredisi kaç olmalı?

En az 8 dönem öğrenim görmesi gereklidir. Yani bir öğrenci en az 8 dönem olmak üzere daha fazla dönemde öğrencilik yapmalıdır. Dil ve Anlatım dersinden geçmeniz gereklidir. Alan kredisi en az 80 ve üzeri olması gereklidir.

AÖL 35 kredi kimlere verilecek?

Açık öğretim lisesi sisteminde öğrencilik durumu aktif, donuk ve silik olup 7 Eylül 2020 tarihi itibarıyla 18 yaşından gün almış (7 Eylül 2003 veya daha önceki bir tarihte doğmuş) olanlara, daha önceki sınavlara girip girmediğine bakılmaksızın, 2019-2020 Eğitim- Öğretim yılı 3.

Alan kredisi nasıl hesaplanır?

Önce başarılı olduğunuz derslerin geçme notunu (sınavdan aldığınız 45 üstü olan notunuzu) o dersin haftalık ders saat sayısı, yani kredisiyle çarpın. Örneğin: Matematik-1 dersinden 70, Dil ve Anlatım-1 dersinden 80, Türk Edebiyatı-1 dersinden 85, Yabancı Dil-1 dersinden 65 alarak geçtiğinizi varsayalım.