Regaip Kandili ne özel dualar?

İçindekiler:

  1. Regaip Kandili ne özel dualar?
  2. Regaip Kandili hangi ibadetler yapılır?
  3. Regaip Kandili hangi sureler okunur?
  4. Regaip Kandili hangi ayetler okunur?
  5. Mirac ne ifade eder?

Regaip Kandili ne özel dualar?

Diyanet'e göre Peygamberimizin Regaip kandili duası şöyle: Allah'ım, recep ve şaban aylarını bizim için mübarek kıl ve bizi ramazan ayına kavuştur. Allah'ım, aziz milletimiz ve bütün Müslüman kardeşlerimiz için recep ve şaban ayını mübarek kıl ve ramazan ayına hayırla kavuşmayı bizlere nasip eyle.

Regaip Kandili hangi ibadetler yapılır?

  • GÜNDÜZÜNDE ORUÇ TUTMAK. Recep ayının ilk Cuma gecesine denk gelen Regaip Kandilinin öncesinde yani Perşembe günü Allah dostları oruç tutulmasını tavsiye etmişlerdir. ...
  • KAZA NAMAZI VE NAFİLE NAMAZ KILMAK. ...
  • KUR'ÂN-I KERÎM OKUMAK. ...
  • TEVBE İSTİĞFAR ETMEK. ...
  • DUÂ ETMEK. ...
  • SALAVAT GETİRMEK.

Regaip Kandili hangi sureler okunur?

REGAİP GECESİNDE KILINACAK NAMAZ... Her rekatta Fâtiha'dan sonra 3 defa “Kadir” suresi ve 12 defa “İhlâs” sûresi okunur ya da 1 kez “Kadir” suresi ile 3 kez “İhlâs” sûresi okunur. Türkçe okunuşu: "Allahumme salli alâ seyyidinâ Muhammedinin nebiyyil ümmiyyi ve alâ âlihi ve sahbihi ve sellim."

Regaip Kandili hangi ayetler okunur?

Okunacak sure ve dualar şunlardır: “Bi'smi'llâhi'r- rahmâni'r- rahîm. Allâhümme bârik lenâ fî recebe ve şa'bân ve belliğnâ ramazân. Vahtim lenâ bi'l-îmân ve yessir lenâ bi'l- kur'ân.”

Mirac ne ifade eder?

Miraç Kandili, İslam alemi için en önemli gecelerin başında gelmektedir. Miraç ya da Mirac olarak adlandırılan olay, Hazreti Muhammed'in, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği geceyi ifade eder.