Türkiye'nin en soğuk ilçesi neresidir?

İçindekiler:

  1. Türkiye'nin en soğuk ilçesi neresidir?
  2. Şu an en soğuk yer neresi?
  3. Hangi iller daha soğuk?
  4. Soğuk yeri neresi?
  5. Kars mı daha soğuk ağrı mı?
  6. Bu gece en soğuk il neresi?
  7. Evrenin en soğuk yeri nerede?
  8. Dünyanın en soğuk yeri Antarktika mı?
  9. Bu gece en soğuk il hangisi?
  10. Erzurum mu daha soğuk Kars mı?
  11. Antartika nın en soğuk yeri neresidir?
  12. Kars mı daha soğuk Erzurum mu?
  13. Ağrı mı soğuk Erzurum mu?
  14. En sıcak il hangisi?
  15. Türkiye'nin en sıcak memleketi neresidir?
  16. Boomerang Nebula nerede?
  17. Evrenin en yüksek dağı nerededir?
  18. Dünyanın en soğuk yeri hangi Kutuptadır?
  19. Sivas Kışın soğuk mu?

Türkiye'nin en soğuk ilçesi neresidir?

Sivas'ın İmranlı ilçesinde hava sıcaklığı sıfırın altında 27,1 dereceye kadar düştü. İlçe bugün Türkiye'nin en soğuk yeri olarak kayıtlara geçti. Sivas'ın İmranlı ilçesi, dün gece sıfırın altında 27,1 derece ile Türkiye'nin en soğuk yeri olarak kayıtlara geçti.

Şu an en soğuk yer neresi?

Rusya'da küçük bir kasaba olan Oymyakon, dünyanın en soğuk yeri ünvanına sahip. Ortalama 600 kişinin yaşadığı kasabada ölçülen en soğuk hava -80 derece, ortalama sıcaklık ise -40 derece.

Hangi iller daha soğuk?

En soğuk iller sıralamasında ilk sırada Ardahan yer alırken, en düşük ısı ise Ağrı'da ölçüldü. Türkiye'nin en soğuk ili Ardahan olarak kayda geçti. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün 1981 yılından bu yana yaptığı hava ısısı ölçümlerine göre Türkiye'nin en soğuk beş ile sırası ile Ardahan, Kars, Ağrı, Erzurum ve Sivas.

Soğuk yeri neresi?

Rusya da bulunana ve oldukça küçük bir kasaba olarak bilinen Oymyakon kasabası dünyanın en soğuk yeri olmaktadır. Yaklaşık eksi seksen dereceye kadar hava sıcaklığı düşmektedir.

Kars mı daha soğuk ağrı mı?

Türkiye'nin en soğuk illeri arasında ilk sırada Ardahan yer alırken, en düşük ısı ise Ağrı'da ölçüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 1981 yılından bu yana yaptığı hava ısısı ölçümlerine göre Türkiye'nin en soğuk beş ile sırası ile Ardahan, Kars, Ağrı, Erzurum ve Sivas.

Bu gece en soğuk il neresi?

Bolu eksi 32 dereceyle bu gece Türkiye'nin en soğuk ili oldu.

Evrenin en soğuk yeri nerede?

Bilim insanları, evrenin şu ana kadar keşfedilen en soğuk yeri olarak bilinen 5 bin ışık yılı uzaklıktaki Bumerang Nebulası'nın yeni bir fotoğrafını elde etti. Erboğa Takımyıldızı'ndaki nebula (bulutsu), mutlak sıfır sıcaklığından (-273,15 derece) sadece 1 derece daha yüksek, yani -272 derece.

Dünyanın en soğuk yeri Antarktika mı?

Antarktika kıtasında bulunan Vostok dünyanın en soğuk yeri olarak kabul edilmektedir.

Bu gece en soğuk il hangisi?

Bolu sıfırın altında 29,7 dereceyle Türkiye'nin gece en soğuk ili oldu.

Erzurum mu daha soğuk Kars mı?

Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 12 derece ölçülen Kars, Türkiye'nin en soğuk ili oldu. ... Gece en düşük hava sıcaklığı Erzincan'da 4, Iğdır'da 1, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 12, Ardahan'da 6, Ağrı'da 5 ve Erzurum'da 3 derece kaydedildi.

Antartika nın en soğuk yeri neresidir?

Sıcaklık: Yukarıda belirtildiği gibi, Antarktika'daki “Vostok” -89,2 ° C veya -128,6 ° F veya 183 Kelvin olarak kaydedilen en düşük sıcaklık ile dünyanın en soğuk yeridir.

Kars mı daha soğuk Erzurum mu?

Gece hava sıcaklığının sıfırın altında 12 derece ölçülen Kars, Türkiye'nin en soğuk ili oldu. ... Gece en düşük hava sıcaklığı Erzincan'da 4, Iğdır'da 1, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 12, Ardahan'da 6, Ağrı'da 5 ve Erzurum'da 3 derece kaydedildi.

Ağrı mı soğuk Erzurum mu?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 19 tarihleri arasında elde edilen istatistik arşivine göre Türkiye'nin en soğuk bölgesi Doğu Anadolu Bölgesi, en soğuk şehri ise yıllık en düşük sıcaklık seviyesi -45,6 derece olan Ağrı şehridir. Erzurum ise -37,2 dereceyle üçüncü sırada yer aldı.

En sıcak il hangisi?

Türkiye'de geçen yılın en soğuk günü sıfırın altında 40 dereceyle Ardahan'ın Göle ilçesinde, en sıcak günü ise 47,3 dereceyle Şırnak'ın Cizre ilçesinde kayıtlara geçti.

Türkiye'nin en sıcak memleketi neresidir?

Yüksek sıcaklık değerleriyle dikkat çeken Güneydoğu Anadolu Bölgesi Türkiye'nin en sıcak yeri olma özelliğini elinde tutmaktadır. Şu zamana kadar ölçülmüş en yüksek rekor sıcaklık 49.0 derecedir. Bu sıcaklık rekoru 27 Ağustos 1961 tarihinde Şırnak Cizre'de kaydedilmiştir.

Boomerang Nebula nerede?

Bumerang Bulutsusu (ayrıca Fiyonk Bulutsusu olarak da bilinir), Erboğa takımyıldızı yönünde yaklaşık olarak 5.000 ışık yılı uzaklıkta bulunan bir ilkel gezegenimsi bulutsu.

Evrenin en yüksek dağı nerededir?

Olympus Mons, Güneş Sistemi'nde bilinen en yüksek volkan ve ikinci en yüksek dağdır. Dağ, Mars gezegeninde yaklaşık olarak 18,4°N 134°W / 18, -134. koordinatlarından yer alır. Dünya'nın en yüksek dağı Everest ile karşılaştırılırsa üç kat daha yüksektir.

Dünyanın en soğuk yeri hangi Kutuptadır?

Beklendiği gibi Antarktika'nın tam merkezinde yer alan en soğuk nokta 10 Ağustos 2010 tarihinde tespit edildi.

Sivas Kışın soğuk mu?

İç Anadolu Bölgesi'nin iklim şartlarına sahip olduğu için kış aylarında oldukça soğuk günler geçiren Sivas, yüksek bir konumda olması sebebiyle de oldukça soğuktur. Özellikle; kış mevsiminde, şehirde çok düşük sıcaklıklar hissedilmektedir.