Regaip gecesinin anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Regaip gecesinin anlamı nedir?
  2. Regaip Kandili Nedir Neden Önemlidir?
  3. Regaib ne demek Diyanet?
  4. Tayyip Kandili nedir?

Regaip gecesinin anlamı nedir?

Regaip kelimesi, güzel şeyleri arzu etmek, istemek, elde etmeye gayret etmek anlamlarına gelir. Bu gece ibadet edenin, tövbe edenin arzularının verileceği ümit edilir. ... Recep ayına 'tövbe' ismi de konulmuştur. Mümin bu ayda ve özellikle de Regaip Kandili'nde günahlarını bolca kendine itiraf edip tövbe etmelidir.

Regaip Kandili Nedir Neden Önemlidir?

Müslümanlar recep ayının içerisinde Regaip Kandili'ni de idrak ediyorlar. Regaib, sözlükte, kendisine rağbet edilen şey, bol ve değerli bağış anlamındaki ragībenin çoğuludur. Regaip Kandili'nde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul ederek çeşitli ibadetlerle geçirmek kabul görmüştür.

Regaib ne demek Diyanet?

REGAİP NE DEMEK? ... Kandiller zincirinin ilk halkası olan Regaip Kandilindeki "Regâip" kelimesi, Arapça bir kelime olan "re-ğa-be" kökünden gelmektedir. "re-ğabe", kelime olarak, elde edilmesi arzu edilen değerler, herhangi bir şeyi istemek, arzulamak, ona karşı meyletmek ve onu elde etmek için çaba sarf etmek demektir.

Tayyip Kandili nedir?

İslam dininde kutsal kabul edilen üç ayların gelişi, Recep ayının ilk perşembe gününü cuma gününe bağlayan gece Regaib Kandili ile kutlanır. ... Mübarek üç ayların başlaması ile Recep ayının ilk cuma gecesi dinimizde Regaip Kandili gecesi olarak idrak edilir.