YKS 2021 tercih nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. YKS 2021 tercih nasıl yapılır?
  2. YKS tercih onaylandıktan sonra değiştirilebilir mi?
  3. Telefondan tercih nasıl yapılır?
  4. YKS Ek tercih 2021 NE ZAMAN acıklanacak?
  5. YKS Ek tercih ucreti nasıl yatirilir?
  6. 2021 Üniversite Tercihleri Ne Zaman Açıklanacak?
  7. KPSS başvuru onaylandıktan sonra değiştirilebilir mi?
  8. Telefondan tercih yapılır mı?
  9. YKS de tercih nasıl yapılır?
  10. ÖSYM ek tercih 2021 ne zaman?
  11. Akbank Ek Tercih ucreti nasıl YATIRILIR?
  12. 2021 YKS tercihler ne zaman açıklanacak?

YKS 2021 tercih nasıl yapılır?

Adaylar, 2021 YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından yapabilecek.

YKS tercih onaylandıktan sonra değiştirilebilir mi?

Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır (Tercihlerin tümüyle iptali yapılmaz.). Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.

Telefondan tercih nasıl yapılır?

Bunun için telefondan veya tabletten Google Chrome, Yandex gibi tarayıcılara girmeniz ve adres çubuğuna ais.osym.gov.tr yazmanız yeterlidir. Daha sonra bilgilerinizi girerek sisteme girebilir ve tercihlerinizi yapabilirsiniz. 2020 Üniversite Tercih İşlemleri AİS Uygulamasından Yapılabilir!

YKS Ek tercih 2021 NE ZAMAN acıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 01 Ekim 2021 tarihinde saat 10.30'dan itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

YKS Ek tercih ucreti nasıl yatirilir?

YKS EK YERLEŞTİRME ÜCRETİ HANGİ BANKADAN YATIRILIR? Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.) Yerleştirme ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan 'ÖDEMELER' alanından kredi kartı /banka kartıyla da yatırılabilir.

2021 Üniversite Tercihleri Ne Zaman Açıklanacak?

Halis Aygün sosyal medya hesabından 2021-YKS yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Adaylar sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından öğrenebiliyor. 5-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında tercihlerini aldığımız 2021-YKS yerleştirme sonuçları açıklanmıştır.

KPSS başvuru onaylandıktan sonra değiştirilebilir mi?

Kısaca Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır. Tercihler 01 Temmuz Cuma gecesi 23.59'da sona erecektir. Bu saate kadar defalarca ve istediğiniz şekilde tercihlerinizi değiştirebilirsiniz. Girdiğiniz tercihi iptal edip yenisini yazabilirsiniz.

Telefondan tercih yapılır mı?

Son adım olan tercihleri ÖSYM sistemine girecek olan adaylar ise bu işlemi internete bağlı olan telefon, tablet, bilgisayar cihazlarından herhangi biri ile gerçekleştirebiliyor. Bu işlemi telefondan yapmak isteyen adaylar ise ÖSYM'nin AİS uygulamasını indirerek kolaylıkla tercih işlemlerini yapabilecek.

YKS de tercih nasıl yapılır?

Adaylar tercihlerini, T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile tercih süresi içinde ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapacaklar ve tercihlerini, internet üzerinden elektronik ortamda göndererek tercih bildirimini tamamlayacaklardır.

ÖSYM ek tercih 2021 ne zaman?

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2021-2022 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yapılacaktır. Adaylar, 2021-YKS Ek Yerleştirme tercihlerini, 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında T.C.

Akbank Ek Tercih ucreti nasıl YATIRILIR?

Akbank Mobil'e giriş yap, "Ödeme Yap" menüsünden "ÖSYM Ödemeleri"ni seçerek başvuru yapılan sınavı ve adayın T.C. Kimlik numarası bilgisini girdikten sonra ödemeni anında gerçekleştirebilirsin. Akbank İnternet'te "Ödemeler" menüsündeki "Kurum-> Eğitim-Sınav" seçeneğine tıkla.

2021 YKS tercihler ne zaman açıklanacak?

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden 31 Ağustos 2021 tarihinde saat 08.00'den itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.