ÖTV indirimi hangi araçlarda gecerli?

İçindekiler:

  1. ÖTV indirimi hangi araçlarda gecerli?
  2. Engelli Araç limiti 2021 de ne olur?
  3. Özel tüketim vergisi ne demek?
  4. Araçlarda ÖTV ve KDV ne kadar?

ÖTV indirimi hangi araçlarda gecerli?

Arazi aracı, ATV, Panelvan, Pickup, Jeep, Binek Otomobil vb araçlar fark etmeksizin muafiyetten yararlanabiliyorsunuz. Burada sadece van, kamyonet, panelvan, pick-up modelleri gibi yük taşıma odaklı modellerde 2800 cc veya altında motor hacimleri şartı var.

Engelli Araç limiti 2021 de ne olur?

Bu kapsamda da “Özel Tüketim Vergisi (II) Sayılı Liste Uygulama Tebliği” dikkate alınıyor. Tebliğe göre 2021 yılında engelliler, 330.800 TL'ye kadar olan araçları ÖTV muafiyeti ile satın alabilir.

Özel tüketim vergisi ne demek?

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), belirli mal veya ürünler üzerinden maktu veya oransal olarak alınan bir harcama vergisidir. ... Bu nedende ÖTV, lüks (mücevher, kürk vb.), sağlığa zararlı (alkol, sigara vb.), çevreye zararlı (benzin vb.) mallara uygulanır. ÖTV, KDV gibi aynı malın her el değiştirmesinde doğmaz.

Araçlarda ÖTV ve KDV ne kadar?

Öncelikle aracın vergisiz fiyatına, motor silindir hacmine göre belirlenen ÖTV ekleniyor. Daha sonra ise ulaşılan toplam fiyatın %18 KDV'si alınıyor. Örneğin 100 bin TL'lik bir aracın ÖTV ile fiyatı 150 bin TL oluyor. Daha sonra KDV'si alınıp üzerine 24 bin TL ekleniyor ve fiyat yaklaşık 174 bin TL oluyor.