Recep ayında hangi zikirler çekilir?

İçindekiler:

  1. Recep ayında hangi zikirler çekilir?
  2. Recep ayında ne yapılması gerekir?
  3. Recep ayında nasıl tövbe edilir?
  4. Peygamber efendimiz Recep ayında nasıl oruç tutardı?
  5. Recep ayında nasıl tesbih çekilir?
  6. Recep ayında ne orucu tutulur?
  7. Recep ayında kılınan 30 rekatlık namaz nasıl kılınır?
  8. Recep ayı nedir önemi?
  9. Peygamber efendimiz 3 ayları nasıl tutardı?
  10. Recep ayının ilk on günü hangi zikir çekilir?
  11. Recep ayının ilk gününde hangi tesbih çekilir?
  12. Recep ayının ilk gecesi kılınacak namaza nasıl niyet edilir?
  13. Recebi Serifin ilk gecesi ne zaman 2021?
  14. Recep ayında kaç gün oruç tutmak gerekir?
  15. Recep ayında neden oruç tutulur?
  16. Recep ayında kaç rekât namaz kılınır?

Recep ayında hangi zikirler çekilir?

Bazı vatandaşlar recep ayının ilk günü girince 111 defa ''Allahümme Salli Ala Muhammed'' diye Peygamber Efendimize salat-ü selam getirirler. Daha sonra 1660 defa ''Ya Allah'' diye tesbih çekilir. Üç aylar boyunca her gün 1100 kere ''La İlahe İllallah'', 100 kere de ''Muhammedürresulullah'' diye bu tesbihe devam edilir.

Recep ayında ne yapılması gerekir?

RECEP AYINDA HANGİ İBADETLER YAPILABİLİR? - Mümkün olduğu kadar oruç tutmaya gayret gösterilmelidir. - Üç aylarda sohbetler düzenlenebilir, Kuran-ı Kerim ziyafetleri verilebilir. - Peygamber Efendimiz (SAV)'e salavatlar çekilebilir.

Recep ayında nasıl tövbe edilir?

Receb ayının ilk günü girince Allah rızası için iki rekat nafile namaz kılınır. Sonra samimiyetle günahlara tövbe edilir. 111 defa "Allahümme salli ala Muhammed" diye Peygamber Efendimize salat-ü selam getirilir. 1660 defa "ya Allah" diye tesbih çekilir.

Peygamber efendimiz Recep ayında nasıl oruç tutardı?

Peygamber bu ayda bol bol nafile oruç tutardı. İbn Abbas der ki; "Efendimiz, Recep ayında o kadar çok oruç tutardı ki hiç iftar etmeyecek sanırdık. Bazen de Recep ayında oruca o kadar ara verirdi ki hiç tutmayacak sanırdık." Peygamberimiz, bu ayda sık sık oruç tutarak nafile oruca teşvik ederdi.

Recep ayında nasıl tesbih çekilir?

ÜÇ AYLARDA HANGİ TESBİHLER ÇEKİLİR? Recep ayı'nın ilk günü girince Allah rızası için iki rekat nafile namazı kılınır. Samimiyetle günahların affı istenip 111 defa ''Allahümme Salli Ala Muhammed'' diye Peygamber Efendimize salat-ü selam getirilir. Daha sonra 1660 defa ''Ya Allah'' diye tesbih çekilir.

Recep ayında ne orucu tutulur?

Recep ayında hususiyetle oruç tutulmasına dair kesin bir hüküm oktur ancak Recep ayında yer alan Regaip ve Miraç kandillerinde oruç tutulması faziletlidir. Bunun dışında Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in sünneti olan Pazartesi ve Perşembe günleri oruç tutmak Recep ayında da tavsiye edilmektedir.

Recep ayında kılınan 30 rekatlık namaz nasıl kılınır?

Recep ayı 30 rekat namaza şöyle niyet edilir: "Ya Rabbi, beni, teşrifleriyle dünyayı nûra gark ettiğin Efendimiz hürmetine, sevgili ayın Recebi şerif hürmetine, feyz-i ilahine, afv-ı ilahine, rıza-i ilahine nail eyle. abid, zahid kulların arasına kaydeyle. Dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyle.

Recep ayı nedir önemi?

Recep ayı önemi nedir? Her yıl gelişi heyecanla beklenen nadide zaman dilimlerinden olan üç aylar bugün başlıyor. Üç aylar, ilahi rahmet ve mağfiretin varlık âlemini kuşattığı, müminlerin topluca ibadete yöneldiği aylardır. Yüce Allah'ın kulları için açtığı sonsuz lütuf kapılarının ilki Recep ayıdır.

Peygamber efendimiz 3 ayları nasıl tutardı?

Muhammed (SAV) üç aylarda bol bol nafile orucu tutardı. Ancak 3 aylarda kaç gün oruç tutulur sorusunun kesin bir yanıtı yok. Hz. Peygamber bu ayda bol bol nafile oruç tutardı.

Recep ayının ilk on günü hangi zikir çekilir?

RECEP AYI 2021 İLK 10 GÜNÜ (13 ŞUBAT-22 ŞUBAT) ARASI ZİKRİ Receb ayının ilk 10 gününde 100 kere [Sübhanelhayyilgayyûm] zikri çekiliyor.

Recep ayının ilk gününde hangi tesbih çekilir?

' açıklamasında bulundu. Bazı vatandaşlar recep ayının ilk günü girince 111 defa ''Allahümme Salli Ala Muhammed'' diye Peygamber Efendimize salat-ü selam getirirler. Daha sonra 1660 defa ''Ya Allah'' diye tesbih çekilir.

Recep ayının ilk gecesi kılınacak namaza nasıl niyet edilir?

Kılınış şekli: Hâcet namazına şu niyetle başlanır: “Yâ Rabbî, beni, teşrifleriyle dünyâyı nûra gark ettiğin Efendimiz hürmetine, sevgili ayın Recebi şerîf hürmetine, feyz-i ilâhine, afv-ı ilâhine, rızâ-i ilâhine nâil eyle.

Recebi Serifin ilk gecesi ne zaman 2021?

Üç ayların başlangıcı: 13 Şubat 2021 Cumartesi Receb ayının ilk günü.

Recep ayında kaç gün oruç tutmak gerekir?

Hicri ayların 13-14-15. günleri tutulan orucun çok sevap olduğu rivayet edilir. Bundan dolayı da imkanı olan ve sağlığı el veren kişilerin Recep ayının 13-14-15. gününde oruç tutulması tavsiye edilmektedir. Recep ayının 13. günü 25, 14. günü 26, 15. günü 27 Şubat'a denk gelmektedir.

Recep ayında neden oruç tutulur?

Çünkü bu ayda Allah kullarının işlediği günahları duymaz, sadece ettiği duaları duyardı. Dini kaynaklarda yer alan ifadelere göre bu ayın bereketi çok fazladır. Recep ayı oruç tutmak için en uygun dönemlerden olduğu için sağlığı yerinde olanların oruç tutma isteğinin gerçekleştiği bereketli aylardan biridir.

Recep ayında kaç rekât namaz kılınır?

"Her kim Receb'in yarı (on beşinci) gecesinde 14 rekat kılar, her rekatta, 1 Fatiha, 20 İhlas (Gulhüvallahüehad), 3'er kere de Felak ve Nas Surelerini okur.