Kredi Burs nakil başvurusu ne demek?

İçindekiler:

  1. Kredi Burs nakil başvurusu ne demek?
  2. KYK Yurt nakil işlemleri nasıl yapılır?
  3. Yatay geçiş yapınca KYK Yurdu devam eder mi?
  4. KYK Burs Kredi nakil başvurusu nasıl yapılır?
  5. Sigortalı çalışan öğrencinin bursu kesilir mi?
  6. Okulu uzatan KYK'da kalabilir mi?

Kredi Burs nakil başvurusu ne demek?

Kredi ve Yurtlar Kurumundan burs veya öğrenim kredisi alan öğrenciler belli durumlarda nakil işlemi yapmak zorundadır. Örneğin yatay geçiş yapan veya öğrenim durumunda bir değişiklik olan öğrenciler mutlaka e-Devlet üzerinden burs / kredi nakil başvurusu yapmak zorundadır.

KYK Yurt nakil işlemleri nasıl yapılır?

Şehriniz de bulunan KYK Bölge Müdürlüğüne giderek dilekçenizi vermeniz gerekmektedir. Geçmek istediğiniz 3 yurdu sayfa üzerinde sıralayarak başvuruda bulunabilirsiniz. Ne kadar önce dilekçenizi erken verirseniz geçişiniz o kadar kolaylaşabilir. Ancak bunun için tercih edilen yurtlarda boş oda olması gerekmektedir.

Yatay geçiş yapınca KYK Yurdu devam eder mi?

Yurt Hizmetleri Yönetmeliğinin 17 nci maddesinin ikinci fıkrası gereği “Yurtta barınan öğrenciler, yükseköğretim programına devam ederken bir defaya mahsus aynı il veya ilçede üniversite veya bölüm değiştirmeleri, yatay veya dikey geçiş yapmaları halinde yeni öğretim kurumunun normal öğrenim süresi sonuna kadar yurtta ...

KYK Burs Kredi nakil başvurusu nasıl yapılır?

Sekmeler üzerinden işlem yapmak karışık geliyorsa bu bağlantıya https://www.turkiye.gov.tr/kyk-kredi-burs-nakil-basvurusu tıklayarak burs/kredi nakil işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Sigortalı çalışan öğrencinin bursu kesilir mi?

Ancak güncellenmiş KYK burs yönetmeliğinde söz konusu ibarenin kaldırılmış olması sigortalı olarak çalışmanız halinde bursunuzun kesilmesine engel değil.

Okulu uzatan KYK'da kalabilir mi?

KYK okul uzatmamız durumunda yalnızca bir öğrenim yılı yurtta barınmamız için hak veriyor.Benim şu anda böyle bir durumum yok ama okulunu çeşitli nedenlerden dolayı uzatan arkadaşlarım için bu durum oldukça zor.Bu arkadaşlarımın eğitimlerini tamamlamaları için KYK yurdunda kalmak dışında başka seçenekleri maalesef ki ...