E devletten askerlik erteleme yapılır mı?

İçindekiler:

  1. E devletten askerlik erteleme yapılır mı?
  2. Askerlik tecil bozduktan sonra ne yapılır?
  3. Tecil bozdurmak için ne gerekli?
  4. Kaç ayda bir askere gidilir?

E devletten askerlik erteleme yapılır mı?

Askerlik görevini çeşitli nedenlerle yapamayacak olan adaylar, tecil işlemi ile bir süre askerlik vazifelerini erteleyebiliyor. Tecil işlemi, e-devlet üzerinden ''Milli Savunma Bakanlığı Asal Yoklama Başvurusu" sayfasından gerçekleştiriliyor. Diğer yandan şubeye giderek de tecil işlemi yapılabiliyor.

Askerlik tecil bozduktan sonra ne yapılır?

TECİLİ BOZDURDUKTAN SONRA NE ZAMAN ASKERE GİDİLİR? Buna göre, hangi celp döneminde askere gidilmek isteniyorsa, o celp dönemi için belirlenen son başvuru tarihine kadar işlemlerin tamamlanmış olması gerekir. Son başvuru tarihlerinin ardından başvuru yapılması halinde askere, bir sonraki celp döneminde gidilir.

Tecil bozdurmak için ne gerekli?

Tecil bozdurma işlemleri her erkeğin askere gitmeden önce yapabilecekleri bir işlemdir. Tecili olan vatandaşlar da e-devlet sistemi üzerinden anlık olarak online bir şekilde ASAL yoklama bölümüne girebilir, dilediği an tecil bozdurma işlemlerini yapabilir.

Kaç ayda bir askere gidilir?

Askerlik celp (çağrı) dönemleri: Şubat celbi (16 Ağustos – 15 Kasım) Mayıs celbi ( 16 Kasım – 15 Şubat) Ağustos celbi ( 16 Şubat – 15 Mayıs) Kasım celbi ( 16 Mayıs – 15 Ağustos)