İşsizlik ödeneği ne zamana kadar sürecek?

İçindekiler:

  1. İşsizlik ödeneği ne zamana kadar sürecek?
  2. İşsizlik maaşı kaç ay Uzatildi?
  3. Kısa çalışma ödeneği kaç ay Uzatildi?
  4. Nakdi ücret desteği kac ay verilecek?
  5. Işsizlik maaşı alan bir daha alabilir mi?
  6. Kısa çalışma ödeneği 2021 Haziran ayına kadar uzatıldı mı?
  7. Nakdi ücret desteği devam edecek mi?

İşsizlik ödeneği ne zamana kadar sürecek?

İş dünyası kısa çalışma ödeneğinin ay ay uzatılması yerine yıl sonuna kadar uzatılmasının gerekliliğine işaret ediyor. Maaşın bir kısmını patron yerine İşsizlik Fonu'nun yatırdığı kısa çalışma ödeneği, işsizlikteki artışı frenleyen en büyük desteklerden biri olmasına rağmen 30 Haziran 2021 tarihinde sona eriyor.

İşsizlik maaşı kaç ay Uzatildi?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 31 Ocak tarihine kadar koronavirüs salgını nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunmuş işyerleri için kısa çalışma süresinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere 30 Haziran'a kadar 3 ay uzatıldığını söyledi.

Kısa çalışma ödeneği kaç ay Uzatildi?

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ SÜRESİ 30 HAZİRAN 2021'E KADAR UZATILDI. 21 Tarihli ve 3910 Sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile 21 tarihine kadar (bu tarih dâhil) Covid-19 gerekçesiyle kısa çalışma ödeneği başvurusunda bulunmuş olan tüm sektörlerdeki kısa çalışma ödeneğinin süresi 30/6/2021 tarihine kadar uzatılmıştır ...

Nakdi ücret desteği kac ay verilecek?

Nakdi Ücret Desteği, bir ay içerisinde en fazla 30 gün olmak üzere işçinin kendisine ödenmektedir. Ödemeler, ilgililerin işverenleri tarafından bildirilen; IBAN/ PTT şube gibi ödeme kanalları aracılığıyla İŞKUR tarafından yapılmaktadır. Ödemeler, ücretsiz iznin verildiği ayı izleyen ayın 8'inden itibaren yapılmaktadır.

Işsizlik maaşı alan bir daha alabilir mi?

Ödenekten yararlanırken, işsizlik ödeneğinden yararlanma süresi doldurulmadan tekrar işe girilmesi ve işsizlik ödeneğinden yararlanmak için gerekli olan şartları yerine getiremeden yeniden işsiz kalınması halinde daha önceden hak edilen işsizlik ödeneği süresi dolduruluncaya kadar ödenekten yararlanılabilinir.

Kısa çalışma ödeneği 2021 Haziran ayına kadar uzatıldı mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kısa çalışma ödeneği uygulamasının süresini 30 Haziran 2021'e kadar uzatma yetkisi verildi. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşsizlik Sigortası Fonu'nda ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaştı.

Nakdi ücret desteği devam edecek mi?

Kovid-19 salgını döneminde istihdamı korumak için 2020 yılı Mart ayında başlatılan Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve işten çıkarma yasağı uygulamaları 1 Temmuz 2021 itibariyle kontrollü normalleşme dönemine geçilmesiyle birlikte sona erdi.