Hususi araçlarda kar lastiği mecburi mi?

İçindekiler:

  1. Hususi araçlarda kar lastiği mecburi mi?
  2. Hangi illerde kış lastiği takma zorunluluğu var?
  3. Binek araçlarda zincir zorunlu mu?
  4. Kış lastiği uygulaması hangi araçlar için geçerli?
  5. Hangi araçlar için kış lastiği zorunlu?
  6. Kış lastiği uygulaması hangi araçlar için geçerlidir?
  7. Kış lastiği cezası ne kadar?
  8. Zincir bulundurmak zorunlu mu?
  9. Kış lastiği zorunlu olan araçlar hangileri?
  10. 2021 kış lastiği uygulaması ne zaman bitiyor?

Hususi araçlarda kar lastiği mecburi mi?

Yük ve yolcu taşımacılığı yapanlar dışındaki hususi araçlar için uygulama zorunlu değil ancak can ve mal güvenliğiyle sorunsuz seyahat için kış şartlarında tüm araçlarda kış lastiği kullanılması gerekiyor.

Hangi illerde kış lastiği takma zorunluluğu var?

Kış lastiği zorunluluğunun uygulandığı şehirler; İstanbul, Ankara, Bursa, Edirne, Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Batman, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Isparta, Karabük, Karaman, Kars, ...

Binek araçlarda zincir zorunlu mu?

Kar Zinciri bulundurma zorunluluğu Yaz veya Kış Lastiği takmış , 4X4 ler dahil, tüm araçlar için geçerlidir. Karlı yollara kesinlikle yaz lastikleriyle çıkılmamalı, Trafik yetkililerinin zorlaması beklenmeden, mutlaka araç üreticisinin tanımladığı tekerleklere Kar Zinciri takılmalıdır.

Kış lastiği uygulaması hangi araçlar için geçerli?

Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin, ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunlu.

Hangi araçlar için kış lastiği zorunlu?

Resmi Gazete'de kış lastiği zorunluluğuna yönelik verilen bilgilere göre, Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin; ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin ...

Kış lastiği uygulaması hangi araçlar için geçerlidir?

Kamyon, çekici, tanker ve otobüs türü araçların tahrikli dingilleri üzerindeki tüm lastiklerinin; kamyonet, minibüs ve otomobillerin tüm lastiklerinin, ayrıca seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunlu.

Kış lastiği cezası ne kadar?

KIŞ LASTİĞİ CEZASI NE KADAR 2021? Karayolları trafik kanunda belirtildiği şekilde 2021 yılı için kış lastiği cezası 835 TL'dir. Kesilen ceza 15 gün içerisinde ödenirse %25 indirim uygulanarak 626,75 TL ödenir. Ceza puanı ise 10'dur.

Zincir bulundurmak zorunlu mu?

Karlı ve buzlu yollarda “bir takım Kar Zinciri bulundurulmasızorunludur. ... karlı ve buzlu günler için bir çift patinaj zinciri, çekme halatı. bulundurulması ve kullanılır durumda olması zorunludur. Kar Zinciri bulundurma zorunluluğu Yaz veya Kış Lastiği takmış , 4X4 ler dahil, tüm araçlar için geçerlidir.

Kış lastiği zorunlu olan araçlar hangileri?

Zorunlu kış lastiği uygulaması, yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçları kapsıyor. Bu sebepten dolayı taksi, minibüs, okul servisi, kamyonlar ve tırlar gibi araçların kış lastiği takma zorunlulukları bulunuyor. Ayrıca bu türdeki araçların yedek lastiklerinin de kış lastiği olma zorunluluğu var.

2021 kış lastiği uygulaması ne zaman bitiyor?

Kış lastiği takma uygulaması, şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için 1 Aralık 2020 tarihinde başladı, 1 Nisan 2021 tarihinde sona erecek.