Civcivlerin hasta olmaması için ne yapmalı?

İçindekiler:

  1. Civcivlerin hasta olmaması için ne yapmalı?
  2. Civcivlere vitamin olarak ne verilir?
  3. 25 günlük civciv ne yer?
  4. Yeni yumurtadan çıkan civciv ne yer?
  5. Tavuklara Sirke ne kadar verilir?
  6. Hindilere hangi vitamin verilir?
  7. Civciv bakımı nasıl yapılır?
  8. Civcivler su içer mi?
  9. Kuluçkadan çıkan civcivler ne yer?
  10. Yeni çıkan civciv ne yem verilir?
  11. Civcive ne kadar yem verilir?
  12. Tavuk bitleri ile nasıl mücadele edilir?
  13. Tavuklarda hırıltı nasıl tedavi edilir?
  14. Farmatom nasıl kullanılır?
  15. Hindi kaç TL 2020?
  16. Civciv ne kadar yaşar?
  17. Ilk çıkan civcive ne verilir?
  18. Et civcivi nasıl beslenir?
  19. Bir civciv ne zaman tavuk olur?

Civcivlerin hasta olmaması için ne yapmalı?

Civcivler kolayca hastalanmalarından dolayı, hijyenik bir ortamda kalması gerekir. Zorunlu olarak temas edilmesi gerekiyorsa, kişilerin ellerini güzelce yıkaması gerekiyor. Civcivlere hiç bir zaman musluk suyu verilmemelidir. Bünyeleri çok zayıf olması nedeniyle, her zaman temiz su hazırlanarak verilmelidir.

Civcivlere vitamin olarak ne verilir?

Vitamin B2 B2 vitamini de civcivlerin büyümesinde önemlidir.

25 günlük civciv ne yer?

  • Salatalık: Civcivlerin en çok sevdiği besinlerden biridir. Özellikle büyümüş olan civcivler sıklıkla salatalık yemek ister.
  • Haşlanmış Yumurta: Haşlanmış yumurtanın sarısı civcivlerin en çok tercih ettiği besinlerden biridir.
  • Marul.
  • Lor Peyniri.
  • Pirinç

Yeni yumurtadan çıkan civciv ne yer?

Yeni doğan civcivler 1 aylık olana kadar yemle beslenebilirler. Bu süreçten sonra evdeki ekmek kırıntılarını tattırabilirsiniz. İlerleyen zamanlarda ise buğday ve bazı çeşitli besinler verilerek gelişimine destek olunabilir.

Tavuklara Sirke ne kadar verilir?

Kümesinizdeki 1000 adet Yarka / Tavuk için verilen ölçüdür : 15 günde bir; 200 litre suya 1 litre elma sirkesi karıştırılarak içirmelisiniz. Dezenfeksiyon amaçlıdır. Tavuklardaki İç-dış parazitleri döker.

Hindilere hangi vitamin verilir?

Hindi eti, ayrıca B6 vitamini, niasin, selenyum, fosfor gibi önemli besin değerleri için çok iyi bir kaynaktır.

Civciv bakımı nasıl yapılır?

Civcivler bir gün boyunca yemsiz yaşayabilirler ancak susuz birkaç saat bile yaşayamazlar. Çünkü civcivler su içerek vücut ısılarını dengede tutarlar. Bu durum sonucunda büyüme ve sağlıklı gelişmeleri sağlanır. Evde civciv yetiştirirken civcivin bulunduğu ortamda muhakkak ılık su bulundurulmalıdır.

Civcivler su içer mi?

Civcivler bir gün boyunca yemsiz yaşayabilirler ancak susuz birkaç saat bile yaşayamazlar. Çünkü civcivler su içerek vücut ısılarını dengede tutarlar. ... Evde civciv yetiştirirken civcivin bulunduğu ortamda muhakkak ılık su bulundurulmalıdır.

Kuluçkadan çıkan civcivler ne yer?

Civcivler belirli bir büyüklüğü ulaştıktan sonra civciv yemi, buğday ile karıştırılarak verilebilir. Elbette civcivlerin gelişimine yeterli ölçüde katkı sağlanması adına kıvırcık, marul vb. vitamin sağlayan yeşillikler de temin edilebilir.

Yeni çıkan civciv ne yem verilir?

Civcivler belirli bir büyüklüğü ulaştıktan sonra civciv yemi, buğday ile karıştırılarak verilebilir. Elbette civcivlerin gelişimine yeterli ölçüde katkı sağlanması adına kıvırcık, marul vb. vitamin sağlayan yeşillikler de temin edilebilir.

Civcive ne kadar yem verilir?

Ortalama değer olarak tavuğun günlük yem tüketimi 130 gram alınabilir. Bu değer, basit tünek ızgaralı kümeslerde 140 gram, bataryalı kafeslerde 120 gram kadar olmaktadır. 56 günlük civciv döneminde civciv başına toplam 2 kg yem, 115 gün piliç döneminde de piliç başına toplam 7 kg yem öngörülmektedir.

Tavuk bitleri ile nasıl mücadele edilir?

Kümesin Düzenli Aralıklarla Temizlenmesi Bunun nedenlerinden bir tanesi; kümeslerin düzenli aralıklarla havalandırılmaması ve hijyen kurallarına uygun olmamasıdır. Bu durumun ortadan kaldırılması adına kümes zeminlerinin 5-7 günde bir olacak şekilde temizlenmesi ve zemine yılda 2-3 kez kireç atılması gerekir.

Tavuklarda hırıltı nasıl tedavi edilir?

Tavuklarda hırıltılı solunum tedavisi; Bu ilaçlar antibiyotik yemler ve suya karıştırılan antibiyotikler şeklinde tavuklara verilebilmektedir. Piyasada bu hastalığın tedavisi için bir çok ilaç bulunmaktadır. Bunların hepsi hayvanlar için üretilen ilaçlardır.

Farmatom nasıl kullanılır?

Kullanım şekli ve dozu: Hayvanlara genel belirtilen dozlar verilebileceği gibi suyuna katılarakta kullanılabilir. Belirtilen dozlar 4-5 gün süreyle devam ettirilmelidir. Tavuk ve Hindilerde: 1-2 litre Farmatom 1 ton içme suyuna katılarak 5 gün süreyle içirilir.

Hindi kaç TL 2020?

Yılbaşı hindisi fiyatları: Amerikan bronz hindinin ortalama 6 kilogram fiyatı 120 TL ile 350 TL arasında değişiyor. Organik doğal köy hindisi 200 TL'den satılırken, Kandıra hindisinin satış fiyatı ise 165 TL olarak açıklandı. Köyden direk üreticilerin yetiştirdiği hindiler ise 250 TL'den alıcı buluyor.

Civciv ne kadar yaşar?

Üretim çiftliklerinde, biyolojik gelişim kusurları nedeniyle 'pert' diye tabir edilen bölüme ayrılan, ömürleri ise en iyi koşullarda bile 10 gün yaşayabilen renkli civcivler, hemen hemen her kentte cadde ve sokaklarda tanesi 1,5 TL'den 'eğlencelik' olarak satılıyor.

Ilk çıkan civcive ne verilir?

Civcivlere ilk günden itibaren temiz, taze ve hayvanların ihtiyacı olan besin maddelerini karşılayan kaliteli yemler verilmelidir. Civcivler ilk hafta özel olarak yapılmış plastik, mukavva veya yumurta viyollerini yemlik olarak kullanabilirler.

Et civcivi nasıl beslenir?

Civcivler kuluçkadan çıktıktan en geç 24-48 saat sonra yem yemeye ve su içmeye başlamış olmalıdır. Bu süre ne kadar kısa olursa civciv zayiatı o kadar az olur. Civcivlere ilk günlerde el sulukları ile su, el yemlikleri ile yem verilir. Su sıcaklığının 17-22 derece olması tavsiye edilir.

Bir civciv ne zaman tavuk olur?

Döllenmiş yumurtalar kuluçkahanelerde 21 gün hijyenik ortamlarda kuluçkaya yatırılıyor. 21 gün sonra civcivler çıkıyor. Üretici firmalar olarak işletmecilere yemleri, Veteriner Hekim ve Ziraat Mühendisi desteği sağlıyoruz. 40-45 gün içinde de piliçler 2 kiloya ulaşıyor ve hemen kesimhaneye yollanıyor.