Mola sözlük anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Mola sözlük anlamı nedir?
  2. Mola Türkçe bir kelime mi?
  3. Moda akımı ne demek?
  4. Moda tarihi nedir?
  5. Moda semtinin adı nereden geliyor?
  6. Çarliston modası nedir?
  7. Çarliston elbise nedir?
  8. Moda terimleri nelerdir?
  9. Kıyafeti Snobe etmek ne demek?
  10. Karizmatik ne anlama geliyor?

Mola sözlük anlamı nedir?

a. (mo'la) 1. Yorgunluğu gidermek için duraklama: Köye gidinceye kadar iki yerde mola verdik. 2. Ara verme.

Mola Türkçe bir kelime mi?

Mola kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. Mola kelimesi İtalyanca kökenlidir.

Moda akımı ne demek?

Soyut bir kavram olan moda, tüketim odaklı bir akımdır. Moda, aslında hayatın ta kendisidir. Evinizdeki halılardan gözlüklerinize kadar, elektronik cihazlardan gittiğiniz sinemaya kadar her şey mevcut veya geçmiş bir modanın tezahürüdür. Genel olarak bir "tüketim anlayışı” olarak tanımlanabilir.

Moda tarihi nedir?

Moda kavramı ilk olarak 1900 lü yıllarda ortaya çıktı. 1900 yılında modern yüzyılın terzilerinden Charles Worth'un yanında çalışan Paul Poiret dört yıl sonra Paris'te kendi atölyesini açtı. Yarattığı elbiseler terzilik açısından yeni buluş olarak değerlendiriliyor.

Moda semtinin adı nereden geliyor?

Moda'nın geçmişine baktığımızda, burada yaşadığı bilinen ilk uygarlığın Fenike uygarlığı olduğu görülür. ... Batılaşma hareketlerinin yoğunlaştığı dönemde Osmanlı ileri gelenleri, Rumlar, bürokrat, sanatçı ve bilim insanları da bu semte akın etmeye başlayınca, semt, insanlar arasında Moda adıyla anılmaya başlar.

Çarliston modası nedir?

Döneme damgasını vuran moda akımı çarliston olmuştur. Savaşa tepki olarak ortaya çıkan eğlence sektörü, caz ve çarliston dansını modaya yansıtmıştır. Korsesiz, püsküllü ve boncuklu giyilen elbiseler bu dönemde moda olmuştur.

Çarliston elbise nedir?

Çarliston stil: Halen tercih edilen bir stil olarak karşımıza çıkan ve Çarliston dansından ismini alan giyim şeklidir. Düşük bel, dantel detaylar, saç bantları ve eklem yüzükleri gibi detaylara sahip giyim modelidir.

Moda terimleri nelerdir?

Country stil: Kır veya köye ait, kaba stil.

  • Capri: Boyu dizin altında olan pantolon anlamındadır.
  • Cool Chic: Sık, feminen ve çabasız görüntüye verilen isim.
  • Çizgi: Hareket halindeki noktanın belirli bir yönde gidişidir. ...
  • Çima: Giyimde 1 mm üstten çekilen süs dikişidir.
  • Camisore: Kadın iş gömleği.

Kıyafeti Snobe etmek ne demek?

Giyinişte, konuşma biçiminde, dilde, düşüncede toplumca gülünç ve doğala aykırı bulunan yapmacıklara ve aşırılıklara kaçan (kimse). 2. Seçkin görünmek ereğiyle kimi seçkin çevrelerdeki görüşleri, yaşam biçimini benimseyen, onlara hayranlık duyan ve onlar gibi olmaya, davranmaya özenen (kimse). Snob TDK anlamı nedir?

Karizmatik ne anlama geliyor?

Peki gerçekte karizma nedir? Karizma eski Yunancadan gelir ve “olağanüstü çekiciliği olan liderlerin kendisine ve kişiliğine, yandaşlarınca yakıştırılan büyüleyici güç ve yetenek.”(Vikipedi) anlamındadır.