Almanya Üniversite Başvurusu Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. Almanya Üniversite Başvurusu Nasıl Yapılır?
  2. Matura Diploması nasıl alınır?
  3. IB sınavına nasıl girilir?
  4. IB PYP eğitimi nedir?
  5. PYP Eğitim Sistemi Nedir?
  6. PYP felsefesi nedir?
  7. PYP Öğretmeni nedir?

Almanya Üniversite Başvurusu Nasıl Yapılır?

Almanya'da üniversiteye başvuru yapacak öğrenciler; DAAD yani Alman Akademik Değişim Servisi tarafından yürütülen ve tüm üniversitelerin yer aldığı, uluslararası öğrenciler için merkezi kabul portalından başvuru yapabilirler. Aynı zamanda üniversitelerin resmi web sitelerinden de yararlanabilirler.

Matura Diploması nasıl alınır?

MATURA İÇİN KİMLER BAŞVURABİLİR? Öğrenciler lise 3'üncü sınıfta eğer Matura okumak istiyorsa lise 2'inci sınıf karnesinde kırık not olmamalı. Ayrıca Almanca,Türkçe, İngilizce, Matematik, Biyoloji, Fizik ve Kimya derslerinin yılsonu not ortalaması en az 3 olmalı.

IB sınavına nasıl girilir?

IB DİPLOMA PROGRAMINA GİRİŞ KOŞULLARI

  1. 75 TOEFL IBT sınavı, her bölümden en az 17 almak.
  2. IELTS sınavından ortalama 6,5 almak; her bölümden en az 6.

    IB PYP eğitimi nedir?

    (International Baccalaureate Programme – IB PYP) Uluslararası bir müfredat modelini temel alan PYP, ilgili yaş grubundaki öğrencilere yönelik eğitim yöntemleri ve değerlendirme stratejileri hakkında yol gösteren bir eğitim ve öğretim yaklaşımıdır.

    PYP Eğitim Sistemi Nedir?

    PYP (Primary Years Program – İlk Yıllar Programı), 3-12 yaş arasındaki çocuklar için tasarlanmış uluslararası geçerliliği olan disiplinlerarası bir eğitim programıdır. ... PYP'nin uluslararası eğitimin ne olduğu ve nasıl olması gerektiğine dair bir felsefesi vardır.

    PYP felsefesi nedir?

    Felsefesi Nedir? PYP, 3-12 yaş arasındaki çocuk lar için anlamlı olan, onlara çekici gelen ve mücadele etmelerine olanak sağlayan alanlar-üstü bir öğretim programı oluşturmak için, çeşitli ulusal sistemlerin en iyi araştırma ve uygulamalarından bir sentez oluşturmayı amaç edinmiştir.

    PYP Öğretmeni nedir?

    PYP öğretmenlere kendilerini ve programlarını geliştirmeleri için destek ve rehberlik sağlar. Bu programda öğretmenler de “hayat boyu öğrenenler” olarak kendilerini geliştirmek için çok uygun koşullar bulurlar.