Araştırma görevlisi kadro ilanları nerede yayınlanacak?

İçindekiler:

  1. Araştırma görevlisi kadro ilanları nerede yayınlanacak?
  2. Akademik kadro başvurusu nasıl yapılır?
  3. Araştırma görevlisi olmak için ne yapmalı?
  4. Araştırma Görevlisi süresi ne kadardır?
  5. Araştırma görevlisi Doktora yapmak zorunda mi?
  6. Araştırma görevlisi Doktor kaç yıl görev yapar?
  7. Öğretim üyesi memur mu?

Araştırma görevlisi kadro ilanları nerede yayınlanacak?

Araştırma Görevlisi İlanları Nerede Yayınlanır? Araştırma görevlisi ilanlarının yayınlandığı yer genel olarak ilgili üniversitelerdir ancak buna ek olarak; Resmi Gazete, Devlet Personel Başkanlığı gibi yerlerde de yayınlanmaktadır.

Akademik kadro başvurusu nasıl yapılır?

*Başvurular şahsen yada posta yoluyla yapılabilir. *Adaylar ilan edilen kadrolardan sadece birine başvurabilirler. *Süresi içinde yapılmayan başvurularla eksik belgeli dosyalar dikkate alınmaz. *Posta yolu ile yapılacak başvuruların son başvuru tarihine kadar biriminize ulaşmış olması gerekmektedir.

Araştırma görevlisi olmak için ne yapmalı?

Araştırma görevlisi fakültede görev yapıyor. Yüksek lisans öğrencisi, mezun ya da doktora öğrencisi olma şartı var. ALES minimum 70 ve dil puanı ile başvuru yapacaksınız. Yazılı sınan ve en başarılı olan kadroya atanır.

Araştırma Görevlisi süresi ne kadardır?

2547 sayılı Kanun'un 33/a maddesi gereğince atanan araştırma görevlileri en çok 3 yıla kadar görev süreleri uzatılabilmektedir. Bu kadroyu kullanan araştırma görevlisinin öğrenci olma zorunluluğu bulunmadığından azami süre takibi söz konusu değildir.

Araştırma görevlisi Doktora yapmak zorunda mi?

Yasal düzenleme sonrası, kadrolarının bulundukları üniversitelerde yüksek lisans/doktora programı bulunmayan araştırma görevlileri, 2547 sayılı Kanunun 50/d statüsünde atandıkları için başka bir yükseköğretim kurumunda lisansüstü eğitimlerine mutlaka devam etmekle yükümlü hale geldiler.

Araştırma görevlisi Doktor kaç yıl görev yapar?

Gerekli görülenlerin adaylık süresi bir yıl daha uzatılabilir. Asistanlar, asaletlerinin onanmasından itibaren 4 yıl içinde uzmanlıklarını ve altı yıl içinde doktoralarını vermek zorundadırlar.

Öğretim üyesi memur mu?

üniversite yönetimleri, “Akademisyenler memurdur. ... “Öğretim elemanları, memur ve diğer personele uygulanabilecek disiplin cezaları; uyarma, kınama, yönetim görevinden ayırma, aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması, üniversite öğretim mesleğinden çıkarma ve kamu görevinden çıkarma cezalarıdır.