Duyuşsal özellikler ne demek?

İçindekiler:

  1. Duyuşsal özellikler ne demek?
  2. Duyuşsal davranışlar nelerdir?
  3. Duyuşsal alan nasıl ölçülür?
  4. Kazanım nedir ne demek?
  5. Kazanım ve göstergeler ne demek?
  6. Sanatlı bir dil nedir?

Duyuşsal özellikler ne demek?

Duyuşsal Özellikler

  • İlgi. Dikkati öncelikle belirli bir şey üzerinde toplama eğilimi; kimyasal koşullar eş ya da birbirine çok yakın olduğunda öğelerin birbirleriyle birleşmede gösterdiği seçicilik. ...
  • Motivasyon (Güdülenme) ...
  • Tutum. ...
  • Akademik Özbenlik. ...
  • İnanç

Duyuşsal davranışlar nelerdir?

Duyuşsal Davranışların Öğretimi Duyuşsal davranışlar, insanın duygularıyla ilgili olan davranışlardır. İnsanlara kazandırılmak istenen duygular, tercihler, değerler, ahlaki kurallar, istek ve arzular, güdüler, yönelimler ve benzerleri duyuşsal davranış kapsamına girebilir.

Duyuşsal alan nasıl ölçülür?

Duyuşsal Alanda Kullanılan Ölçme Araçları

  1. İlgi Envanterleri: Öğrencilerin hoşlanıp hoşlanmadıkları eylemleri, tercihlerini belirler (hobiler). Boş zamanda isteyerek yapılan faaliyetler. ...
  2. Tutum Ölçekleri: Öğrencinin bir derse karşı olumlu tutumu varsa o derste başarılı olur çünkü daha çok çalışır. ...
  3. Gözlem Tekniği: Değerlendirme doğrudan gözlenerek yapılabilir.

Kazanım nedir ne demek?

Öğrencilerin ünite sonunda neleri yapabileceklerini gösteren bir süreçtir. Öğretmenin ne anlatacağından çok öğrencinin ne öğreneceğini ifade eder. ... Kazanımlar öğrencilerin neyi yapabileceğini, neyi bileceklerini, neyi anlayabileceklerini ifade eder.

Kazanım ve göstergeler ne demek?

Göstergeler, kazanımların gözlenebilir hâlidir. Öğretmenler belli bir kazanımla ilgili olarak etkinlik oluştururken göstergeler onlara yol gösterecektir. Bu durum, kazanımı kapsayıcı nitelikte etkinliklerin yazılmasını ve uygulanmasını kolaylaştıracaktır.

Sanatlı bir dil nedir?

Coşku ve heyecana bağlı edebi metinlerde dil, sanatsal (şiirsel) işlevi ile kullanılır. Sanatsal işlevde kullanılan dil, edebi sanatlar ile, karşılaştırmalarla, çağrışım gücü yüksek sözcüklerle imgeler oluşturur, sözcükleri daha çok yan ve mecaz anlamlarda kullanır.