Elektroterapi ajanları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Elektroterapi ajanları nelerdir?
  2. Tens ne amaçla kullanılır?
  3. Tens Nedir makale?
  4. Fizik Tedavi hp ne demek?
  5. Fizik tedavi neleri kapsar?
  6. Fizik Tedavi ultrason nedir?
  7. Fizik Tedavi ultrason neden yapılır?
  8. Fizik tedavide ağrı olur mu?

Elektroterapi ajanları nelerdir?

Klasik Elektroterapi Ajanları

  • Tens(Transcutaneous Electrical Nerve Stimulation): ...
  • Ultrason: ...
  • Compex: ...
  • Lazer: ...
  • Yüzeysel Sıcak ve Soğuk Uygulamalar (Hotpack-Coldpack) ...
  • İnfraruj: ...
  • Parafin: ...
  • Jobs Kompresyon Tedavisi:

Tens ne amaçla kullanılır?

Bu yöntemlerden biri Transkütan Elektriksel Sinir Stimülasyonudur (TENS). TENS, ameliyat sonrası ağrı kontrolünde yaygın olarak kullanılmakta olup, etkisi hala tartışmalıdır. Bazı çalışmalarda TENS'in şiddetli ağrıda etkili olmadığı, bazılarında ise ağrıyı ve analjeziklerin tüketimini azalttığı belirtilmiştir.

Tens Nedir makale?

Transkutanöz elektrik sinir stimulasyonu (TENS), çeşitli elektrotlar kullanılarak sinir sistemine belirli şiddet ve frekansta elektrik akımının uygulandığı bir fizik tedavi modalitesidir. Bu yöntemin başlıca ağrı kesici ve kan akımını düzenleme etkisi bulunmaktadır.

Fizik Tedavi hp ne demek?

Hot Pack (HP) Nedir? Hot Pack kliniklerde sıklıkla kullanılan, içi silikon dioksit ya da benzer maddelerle dolu bir fizik tedavi modalitesidir. Vücudun çeşitli bölgeleri için değişik boyutları bulunmaktadır. En çok kullanılan standart ölçüsü 23-28 cm olan tipidir.

Fizik tedavi neleri kapsar?

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon kas-iskelet , sinir veya kalp damar sistemlerindeki fiziksel ve fonksiyonel bozuklukların tanı ve tedavisini kapsayan bir uzmanlık dalıdır. Fizik tedavi, fiziksel ajanlar ve tekniklerin kas iskelet sistemi hastalıkları tedavisinde kullanılması anlamına gelir.

Fizik Tedavi ultrason nedir?

Ultrason yüksek frekanslı ses dalgasıdır. Doku tarafından absorbe edilen ses dalgası ısı enerjisine çevrilir ve kas- kemik gibi derin dokuları ısıtmada kullanılır. Ultrasonun dokulardaki sıvının hareketini sağlayan mikromasaj etkisi de vardır. Ödemli dokularda bu yönünden faydalanılır.

Fizik Tedavi ultrason neden yapılır?

Ultrason tıpta tanı, tedavi ve doku yıkımı amacıyla kullanılmaktadır. Fizyoterapinin klinik uygulamasında ultrason en sık kullanılan ajanlardan biridir. Tedavi edici ultrason, vücut içerisinde ısıya bağlı veya ısıya bağlı olmayan fizyolojik etkiler doğurabilen, yüksek frekanslı akustik titreşimlerdir.

Fizik tedavide ağrı olur mu?

Fizik tedavi sırasında ağrı olur mu? Fizik tedavinin başlangıcında bazı hastalar ağrılarının arttığını ifade ederler. Ancak bunun bilimsel bir dayanağı yoktur. Hastanın durumunda o sırada biraz değişiklik olmuş; ödem ve enflamasyonu artmış olabilir.