Ankara Üniversitesi yüksek lisans başvurusu nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Ankara Üniversitesi yüksek lisans başvurusu nasıl yapılır?
  2. Ankara Üniversitesi yüksek lisans kaç puan?
  3. Ankara Üniversitesi yüksek lisans online mı?
  4. Tezsiz yüksek lisans başvuru şartları nelerdir?
  5. Edebiyat yuksek lisans icin ALES kac olmali?
  6. Birden fazla üniversiteye yüksek lisans başvurusu yapılabilir mi?
  7. Ankara Üni yüksek lisans başvuruları ne zaman?
  8. Tezsiz yüksek lisans ALES istiyor mu?
  9. Yüksek lisans ne kadar sürede bitmeli?
  10. Kaç yüksek lisans başvurusu yapılabilir?
  11. Güz dönemi Yüksek Lisans başvuruları ne zaman?

Ankara Üniversitesi yüksek lisans başvurusu nasıl yapılır?

➢ 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı lisansüstü programlarına başvurular, 23 - tarihleri arasında aktif olacak https://basvuru. ankara.edu.tr/ linkinden, yalnızca elektronik (online) olarak yapılacaktır.

Ankara Üniversitesi yüksek lisans kaç puan?

1) Yüksek lisans mezuniyet ortalamasının 2,75 olması. 2) ALES (Eşit Ağırlık) puanının 70 olması. 3) YDS/YÖKDİL'den en az 55 puan ya da ÖSYM tarafından eşdeğerliliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarının herhangi birinden bu puana eşdeğer puan olması.

Ankara Üniversitesi yüksek lisans online mı?

➢ 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı lisansüstü programlarına başvurular, 29 Haziran - 10 Temmuz 2020 tarihleri arasında aktif olacak https://obs.ankara.edu.tr:98/ogrenci/yonetim/enstitubasvuru.aspx linkinden, yalnızca elektronik (online) olarak yapılacaktır.

Tezsiz yüksek lisans başvuru şartları nelerdir?

Tezsiz yüksek lisans programı toplam otuz krediden ve 90 AKTS'den az olmamak kaydıyla en az on ders ile dönem projesi dersinden oluşur. Öğrenci, dönem projesi dersinin alındığı yarıyılda dönem projesi dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı proje ve/veya rapor vermek zorundadır.

Edebiyat yuksek lisans icin ALES kac olmali?

ALES puanı: Adaylar Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavından (ALES) başvurduğu programın puan türünde en az 55 standart puan almış olmalıdırlar.

Birden fazla üniversiteye yüksek lisans başvurusu yapılabilir mi?

Her sene için kontenjan bilgilerini bölüm başkanlıklarından ya da üniversitelerin öğrenci işlerinden öğrenebilirsiniz. Birden Fazla Programa Aynı Anda Başvuru Yapabilir miyim? Evet aynı anda istediğiniz üniversitelerde istediğiniz yüksek lisans programlarına başvurabilirsiniz.

Ankara Üni yüksek lisans başvuruları ne zaman?

Ankara Üniversitesi, son başvuru tarihi 12 temmuz 2021, 2021-2022 yılı Güz dönemi yüksek lisans ve doktora programı öğrenci alım ilanı yayımlandı.

Tezsiz yüksek lisans ALES istiyor mu?

Tezsiz yüksek lisans programları için ALES şartı kaldırılmıştır. Hem vakıf hem de devlet üniversitelerinde tezsiz yüksek lisans eğitimi için ALES'e girmek zorunda değilsiniz. Bir yüksek lisans programlı tezli ve tezsiz olmak üzere iki şekilde yürütülebilir.

Yüksek lisans ne kadar sürede bitmeli?

Tezli yüksek lisans 2 dönem ders (1 yıl), 2 dönem de tez (1 yıl) olmak üzere 4 dönemde (iki yıl) tamamlanır. İhtiyaç olması durumunda dönem olarak uzatma yapılabilir. YÖK'ün hazırladığı Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği'ne göre en fazla 2 dönem (1 yıl) daha uzatma yapılabilir.

Kaç yüksek lisans başvurusu yapılabilir?

Cevap: Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde kontanjanlara başvuru yapan adayların Tezli Yüksek Lisans, Doktora ve Sanatta Yeterlilik programlarında 1 (bir), İkinci Öğretim Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında da 1 (bir) olmak üzere toplam 2 (iki) başvuru hakkı bulunmaktadır.

Güz dönemi Yüksek Lisans başvuruları ne zaman?

Lisansüstü başvurular ilanda belirtilen tarihler arasında (26 Temmuz 2021-03 Ağustos 2021) Online Başvuru Sistemi bağlantısından yapılacaktır. Şahsen ya da posta yoluyla başvuru kabul edilmeyecektir.