Serhat kürtçe ne demek?

İçindekiler:

  1. Serhat kürtçe ne demek?
  2. Serhadd ne demek?
  3. Serhad hangi dilde?
  4. Vecd ne demek istiklal marşı?
  5. Hayasızca ne demek TDK?
  6. Serhat Kürtçe isim mi?
  7. Serhat şehri ne demek?
  8. Cerihamdan kelimesinin anlamı nedir?
  9. Serhat bölgesi neresidir?
  10. Serhat mı Serhad mı?
  11. Alçak ne demek küfür?
  12. Alçağın kökü nedir?
  13. Vecd ne demek sozluk anlami?
  14. Vecd hali ne demek?
  15. Hayasız demek ne demektir?
  16. Iffet ne anlama gelir?

Serhat kürtçe ne demek?

Serhat Kürtçe ne demek? ser kürtçe de baş demek hat büyük baş anlamına geldi denilip lider,büyük vasıf anlamlarına da gelir. Serhat boyları şeklinde kullanıldığında sınır boyunca anlamındadır. İsim olarak Serhat yiğit ve savaşçı kişi demektir.

Serhadd ne demek?

SERHADDÎ (ﺳﺮﺣﺪّﻯ) i. (serḥadd ve nispet eki -і ile serḥaddі) târih. Hazîne vekîlinin, musâhip ağaların ve sarayda yüksek makamda bulunan bâzı görevlilerin giydikleri kısa, serâser kaplı samur kürk.

Serhad hangi dilde?

Serhat ismi hem Arapça hem de Farsça kökenden gelen özel ifadesi bulunan bir isimdir. Bu doğrultuda Türkçe olarak bakıldığı zaman karşılığı, 'Sınır boyu' şeklinde anlatılmaktadır.

Vecd ne demek istiklal marşı?

Sözcüğün açıklamaları "coşmak, kendinden geçmek" şeklinde yapılmaktadır. Vecd sözcüğü dilimizde verilen birçok edebi eserde geçmektedir. Bunların en ünlüsü Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı dizeleridir. Eserde vecd, "O zaman vecd ile bin secde eder varsa taşım." biçiminde kullanılmaktadır.

Hayasızca ne demek TDK?

hayâsız. sf. Utanması olmayan, sıkılmayan: “Rezil!

Serhat Kürtçe isim mi?

Serhat ismi hem Arapça hem de Farsça kökenden gelen özel ifadesi bulunan bir isimdir. Bu doğrultuda Türkçe olarak bakıldığı zaman karşılığı, 'Sınır boyu' şeklinde anlatılmaktadır.

Serhat şehri ne demek?

Serhat Bölgesi, resmi olarak Türkiye'de Iğdır, Kars, Ardahan ve Ağrı illerini kapsayan bölgedir. Bu bölge İran, Nahcivan, Gürcistan ve Ermenistan ile geçişin olduğu bir yeri temsil etmektedir.

Cerihamdan kelimesinin anlamı nedir?

Ceriham eki ile birlikte yaram anlamına gelir. Kısaca Ceriha Kelimesinin Anlamı Nedir? Yara anlamındaki Arapça sözcüktür. Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı dizelerinde geçmektedir.

Serhat bölgesi neresidir?

Serhat Bölgesi, resmi olarak Türkiye'de Iğdır, Kars, Ardahan ve Ağrı illerini kapsayan bölgedir. Bu bölge İran, Nahcivan, Gürcistan ve Ermenistan ile geçişin olduğu bir yeri temsil etmektedir.

Serhat mı Serhad mı?

Serhat, Serhad olarak da bilinir, Osmanlı Devleti'nin, komşu ülkelerle arasındaki sınır bölgesine verilen ad. ... Serhat isminin kökeni Arapçadır ve kabaca Sınır Boyu anlamına gelir.

Alçak ne demek küfür?

Alçak” kavramı, bir niteleme sıfatı olarak Türkçemizde şu anlamlara gelmektedir; yerden uzaklığı az olan, “yüksek” karşıtı. Aşağı, yüksek olmayan. Kısa boylu. Bile bile en kötü, en ahlaksızca davranışlarda bulunan, aşağılık, bayağı, soysuz, namert, rezil ve hain.

Alçağın kökü nedir?

Eski Türkçe alçak veya alşak sözcüğünden evrilmiştir. Eski Türkçe sözcük Eski Türkçe alış- "yumuşamak" fiilinden +Ak sonekiyle türetilmiştir. alış- maddesine bakınız.

Vecd ne demek sozluk anlami?

Vecd kelime anlamı olarak hayranlık duyma, muhabbet, kendinden geçerek kendini unutacak kadar ilahi bir aşk hali, kısacası ilahi anlamda kendinden geçme ve ilahi aşk coşkunluğunu yaşama halidir.

Vecd hali ne demek?

Vecd, vecit ya da ekstaz, kimi sözlüklerde «ruhun dünyevi gerçeklikten kurtulduğu kendinden geçme ve coşkunluk hali» olarak tanımlanmakta olup, kişinin bilinci ve hafızası yerinde olmakla birlikte kendisine (dünyevi-fiziksel varlığına, duyumlara) ilişkin hiçbir algılamasının olmadığı ve kişinin tümüyle kendisi ...

Hayasız demek ne demektir?

1. Utanmazlık, edepsizlik. 2. Utanma ve edep duygusundan uzak ve ahlâka aykırı davranış: “Bu görülmemiş bir hayâsızlıktır.”

Iffet ne anlama gelir?

Sözlükte “haramdan uzak durmak, helâl ve güzel olmayan söz ve davranışlardan sakınmak” anlamında masdar olan iffet kelimesi, daha çok felsefî mahiyetteki ahlâk kitaplarında ve bunların etkisinde kalan diğer eserlerde insandaki arzu (şehvet) gücünün ılımlı işleyişinden hâsıl olan erdemi ifade etmek üzere kullanılmış ve ...