Burundaki siyah noktalardan nasıl kurtulabilirim?

İçindekiler:

  1. Burundaki siyah noktalardan nasıl kurtulabilirim?
  2. Siyah noktalardan kurtulmak için evde ne yapabiliriz?
  3. Burun üstündeki siyah noktalar neden olur?
  4. Deri altındaki beyaz noktalar nasıl geçer?
  5. Göz altı beyaz noktalar ne yapmam lazım?

Burundaki siyah noktalardan nasıl kurtulabilirim?

Burun bölgesindeki ve yüzdeki siyah noktalardan kurtulmak için buhar banyosu sıklıkla yapılmaktadır. Sık kullanmadığınız bir kap içerisine kaynamış suyu aktararak havlu yardımı ile yüzümüzü sıcak suya tutmak yüzümüzdeki gözeneklerin açılmasını sağlayacaktır.

Siyah noktalardan kurtulmak için evde ne yapabiliriz?

Limonun yarısını kesip üstüne 3-4 damla bal damlatın. Bu limonu yüzünüze, özellikle de siyah noktalı bölgelere sürün. Bu karşımı yüzünüzde 5 dakika kadar kalsın, sonra soğuk suyla yüzünüzü yıkayın. Elma sirkesi ve karbonat karışımını siyah noktalı bölgelere sürerek noktalardan kurtulabilirsiniz.

Burun üstündeki siyah noktalar neden olur?

Siyah noktalar cilt gözeneklerinde oluşan siyah şişliklerdir. Gözeneklerdeki kıl folikülerinin tıkanması ile oluşur. Siyah görünümün sebebi ise kir ile tıkanan gözeneklerin hava ile oksitlenmesidir.

Deri altındaki beyaz noktalar nasıl geçer?

Karbonat ciltteki kir yağ ve ölü derileri ciltten arındırır. Bir tatlı kaşığı karbonat ile biraz suyu karıştırın ve sorunlu bölgeye sürün. Kuruduktan sonra yıkayarak çıkarın. Haftada 2-3 kere uygulayarak beyaz noktaları uzaklaştırabilirsiniz.

Göz altı beyaz noktalar ne yapmam lazım?

Beyaz lekeler iki yöntemle tedavi edilebilir. Birinci yöntem konuyla ilgili uzman bir doktora gitmek ve onun tavsiye edeceği tedavi şeklini uygulamak. Diğer yöntem ise, beyaz lekelerinizin üzerine kulak çöpü yardımıyla hafif dokunuşlarla elma sirkesi sürebilirsiniz. Bunu sonuç alana kadar uygulamanız gerekir.