KYK bursu hazırlık sınıfına veriliyor mu?

İçindekiler:

  1. KYK bursu hazırlık sınıfına veriliyor mu?
  2. Ingilizce hazırlık okuyanlar burs alabilir mi?
  3. Hazırlık okuyanlar KYK yurdunda kalabilir mi?
  4. Aynı aileden 2 kişi burs alabilir mi?

KYK bursu hazırlık sınıfına veriliyor mu?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır. Burstan yararlanacak öğrenciler, Ön lisans öğrencileri, ... Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

Ingilizce hazırlık okuyanlar burs alabilir mi?

Burstan yararlanacak öğrenciler, Lisans öğrencileri, İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez. Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

Hazırlık okuyanlar KYK yurdunda kalabilir mi?

Okulunu uzatan öğrenciler talebi halinde en fazla 1 yıl daha KYK yurtlarında kalabilir. ... Yani hazırlık okuyan bir öğrenci ilk senesinde yurtta kalmaya hak kazanırsa yurtta en fazla 5 sene kalabilir.

Aynı aileden 2 kişi burs alabilir mi?

Kardeşime KYK Bursu Çıktı Aynı Aileden Olan Diğer Kişi de Burs Alabilir mi? KYK Burs yönetmeliğini incelediğimizde, aynı aileden birden fazla kişi burs alamaz diye bir ibare yer almıyor. Yani, kardeşler KYK burs şartlarını taşıdığı takdirde karşılıksız, geri ödemesiz burs alma hakkına sahipler.