Müteahhitlik belgesi için kimler başvurabilir?

İçindekiler:

  1. Müteahhitlik belgesi için kimler başvurabilir?
  2. Müteahhitlik belgesi kaç metrekare 2021?
  3. Müteahhitlik belgesi ne kadar sürede çıkar?
  4. Müteahhitlik belgesi ücreti ne kadar?
  5. Yeni müteahhit kaç metrekare inşaat yapılabilir?
  6. Yetki belgesi kaç günde onaylanır?
  7. H Grubu müteahhit ne kadar iş yapabilir?
  8. F Grubu müteahhitlik belgesi kaç para?
  9. H sınıfı müteahhitlik belgesi kaç metrekare 2020?
  10. H grubu müteahhitlik belgesi kaç m2?
  11. K1 belgesi ne kadar sürede alınır?
  12. Yetki belgesi nasıl alınır?
  13. G Grubu müteahhitlik belgesi kaç lira?
  14. F Grubu müteahhit ne kadar iş yapabilir?

Müteahhitlik belgesi için kimler başvurabilir?

Müteahhitlik yetki belgesi, inşaat ve tesisat işlerinde çalışan ustalara Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve MYK tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlarca veriliyor.

Müteahhitlik belgesi kaç metrekare 2021?

G Sınıfı Müteahhitlik Belgesi: Tek sözleşmede 1.5 milyonluk iş ve 1500 metrekare alanda inşaat yapılmış olunmalıdır. Bu grubun tek ruhsatta üstlenebileceği inşaat, 3 bin metrekare alandır.

Müteahhitlik belgesi ne kadar sürede çıkar?

Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne eksiksiz belgeler ile başvurduğunuzda 15 gün sonra yetki belgeniz çıkar.

Müteahhitlik belgesi ücreti ne kadar?

Verilen belgelere göre başvurunun komisyon tarafından uygun bulunması halinde ise Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi Grup Kayıt Ücreti 1.300 TL, (H grubu için başvuru sırasında bu bedel de yatırılmış olmalıdır.) olmak üzere, toplamda 2.9 TL + 1.300 TL = 4.550 TL ücretlendirme yapılmaktadır.

Yeni müteahhit kaç metrekare inşaat yapılabilir?

A sınıfı müteahhit tüm büyüklüklerdeki işi yaparken, H sınıfı yani ilk defa inşaat yapacak firma tek ruhsatta en fazla 1000 metrekare yapabilecek. Firmaların son 3 yıllık bilançoları da incelenecek.

Yetki belgesi kaç günde onaylanır?

Yetki belgesi, Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi (TTBS) üzerinden veriliyor. Başvuru sırasında yetki belgesi verilmesinde aranan şartların taşındığını gösteren belgeler de isteniyor. Başvuru tarihinden itibaren 7 gün içinde yerinde tespit yapılıyor.

H Grubu müteahhit ne kadar iş yapabilir?

H sınıfı müteahhitlerde deneyimi aranmayacak ancak bu firma en fazla tek ruhsatta 1000 metrekare inşaat yapabilecek. Geçici sınıfta ön şart aranmıyor. 500 metrekare ve en çok 2 katlı olacak şekilde kendi evini yapmak isteyenlere 1 defaya mahsus bu hak veriliyor.

F Grubu müteahhitlik belgesi kaç para?

***İlgilinin grup tayin başvurusu komisyon tarafından incelenerek talep edilen grup uygun görülürse Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi Grup Kayıt Ücreti (2019 yılı için F grubu kayıt ücreti 4500 TL) talep edilecektir.

H sınıfı müteahhitlik belgesi kaç metrekare 2020?

H sınıfı müteahhitlerde iş deneyimi aranmayacak ancak bu firma en fazla tek ruhsatta 1000 metrekare inşaat yapabilecek. Geçici sınıfta ön şart aranmıyor. 500 metrekare ve en çok 2 katlı olacak şekilde kendi evini yapmak isteyenlere 1 defaya mahsus bu hak veriliyor.

H grubu müteahhitlik belgesi kaç m2?

H Sınıfı Müteahhitlik Belgesi için iş deneyimi aranmayacak, ilk defa inşaat yapacak firmalar H sınıfı müteahhitlik belgesi alabilecek. Ancak bu firma da en fazla tek ruhsatta 1000 metrekare inşaat yapabilecek.

K1 belgesi ne kadar sürede alınır?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, kamyonet, kamyon, çekici, römork, yarı römork, tanker ve yük taşıyan benzeri araçlara zorunlu olan K türü yetki belgesinin, yarın itibarıyla e-Devlet üzerinden alınabileceğini belirterek, "Böylece yaklaşık 15 günlük müracaat süreci sadece 5 dakikaya inecek." dedi ...

Yetki belgesi nasıl alınır?

Bu belge Ticaret İl Müdürlükleri tarafından verilir. tarihi itibarı ile Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi (https://ttbs.gtb.gov.tr)üzerinden alınan başvurular sonrasında, emlak işletmelerine yetki belgeleri Ticaret İl Müdürlükleri tarafından verilemeye başlanmıştır.

G Grubu müteahhitlik belgesi kaç lira?

MÜTEAHHİTLİK YETKİ BELGESİ BAŞVURU KOŞULLARI
YETKİ BELGE NUMARASI KAYIT İŞLEM ÜCRETLERİ
Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi Numarası Kayıt İşlemleri Ücreti (Gerçek ve Tüzel Kişiler)2.900,00 TL
Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi Grup Kayıt Ücreti (H grubu)1.300,00 TL
Yapı Müteahhidi Yetki Belgesi Grup Kayıt Ücreti (G grubu)3.750,00 TL
30 satır daha•Hicri 3 Muhar. 1443

F Grubu müteahhit ne kadar iş yapabilir?

Bu sınıfın yeni sistemde tek ruhsatta üstlenebileceği 15 bin metrekare. F sınıfı müteahhitte aranacak kriter tek seferde 3 milyon liralık ve tek seferde metrekare tamamlamış olması. F sınıfı firma tek ruhsatta 5 bin metrekare yapabilecek.