E devletten SGK nasıl sorgulanır?

İçindekiler:

  1. E devletten SGK nasıl sorgulanır?
  2. Sigorta gün sayısı nasıl öğrenilir?
  3. 4A hizmet dökümünü nasıl alabilirim?
  4. 3600 günün doldurulduğu tarih nedir?
  5. SGK hizmet dökümü çıktısı nasıl alınır?

E devletten SGK nasıl sorgulanır?

e-Devlet sitesinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına gidin. e-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numaranızı girerek kimlik bilgilerinizi doğrulayın. Sitede “4A Hizmet Dökümü” alanına tıklayın.

Sigorta gün sayısı nasıl öğrenilir?

''E-Hizmetler'' menüsü üzerinden ''Sosyal Güvenlik Kurumu'' sayfası seçilir. Böylece sorgulama yapan kişi, hizmet dökümüne ulaşır ve aynı sayfada prim gün sayısını da görebilir. SGK prim gün sorgulaması SGK web sitesinden de yapılabilir.

4A hizmet dökümünü nasıl alabilirim?

– Öncelikle e-Devlet içinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu sayfasına girin. – Burada çıkan seçenekler arasında “4A Hizmet Dökümü” seçeneğini bulup girin. – Kısa yol için bu linke tıklayabilirsiniz. – Linke tıkladıktan sonra karşınıza kimlik doğrulama sayfası çıkacaktır.

3600 günün doldurulduğu tarih nedir?

Erken emeklilik için 08.09.1999 tarihinden önce sigortalı olup, 15 yıllık sigorta süresi ve 3600 prim gününü tamamlamış olmaları gerekmektedir. ... Bunun dışında 31.12.2011 tarihine kadar prim gününü doldurmamış olan erkek sigortalılar 59, kadın sigortalılar ise 58 yaşında 3600 gün üzerinden emekliliğe hak kazanırlar.

SGK hizmet dökümü çıktısı nasıl alınır?

SGK hizmet dökümü belgesini herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek veya internet üzerinden e-Devlet sistemi ile alabilirsiniz.