Atasözü bulmaca ne demek?

İçindekiler:

  1. Atasözü bulmaca ne demek?
  2. Bulmacada donanma ne demek?
  3. Aktüel ne demek bulmaca?
  4. Bulmacada Pulculuk ne demek?
  5. Berkelyumun simgesi nedir?
  6. Donanma birlikleri nedir?
  7. Bulmacada aklanma ne demek?
  8. BK hangi elementin simgesi?
  9. Stronsiyum un simgesi nedir?
  10. Biyolojide çekinik ne demek?
  11. Dil bilgisi ne demek bulmaca?
  12. Askerde donanma ne demek?
  13. Hangi beylik Osmanlıya katılınca donanma kurulmuştur?
  14. Gelenek alışkanlık ne demek?

Atasözü bulmaca ne demek?

Kim tarafından söylendiği belli olmayan, nasihat verme amacıyla söylenmiş sözlere atasözü denir. ... Bulmacalarda Atasözü kelimesine verilecek en kısa yanıt 3, en uzun cevap ise 10 harflidir.

Bulmacada donanma ne demek?

Donanmanın karşılığı olarak bulmacadaki kutucuğa 'armada' yazabilirsiniz. Donanmanın tam olarak karşılığı 'armada' şeklinde bilinmelidir. Bulmacalarda donanmanın başka bir anlamı yoktur. Zaten donanma kelimesi bulmacada çıktığı zaman sorunun cevabı olarak 6 harfli kutucuk yer almaktadır.

Aktüel ne demek bulmaca?

Dilimize Fransızcadan geçen aktüel kelimesi, çengel ve kare bulmacalarda en sık sorulan sözcükler arasında yer alıyor. Kelime orijinal dilinde ''actuel'' şeklinde yazılır. Sözlük anlamı ise bugüne dair, bugünle ilgili olandır.

Bulmacada Pulculuk ne demek?

Pulculuk kelimesinin 9 harfli cevabı "Pul Bilimi" şeklindedir.

Berkelyumun simgesi nedir?

7440-40-6Berkelyum / CAS numarası

Donanma birlikleri nedir?

Genel olarak bu manada donanma, bir devletin dış güçlere karşı denizde kendisini savunabilmesi ve kendi bölgesindeki denizlerine hakim olabilmesi için denizde yüzer birlikler, karada ikmal ve cephaneliklerden oluşan kuvvet birliğidir.

Bulmacada aklanma ne demek?

Aklanma ile ilgili sorulan sorulara verilmesi gereken cevap beraat kelimesidir. Bu kapsamda aklanma sorularının tek doğru cevabı beraat kelimesidir. Aklanma kelimesinin tek cevabı altı harften oluşan beraat kelimesidir.

BK hangi elementin simgesi?

Berkelyum, atom numarası 97, atom ağırlığı 294 olan, amerikyum veya küriyumdan elde edilen yapay element. Simgesi "Bk" şeklindedir.

Stronsiyum un simgesi nedir?

7440-24-6Stronsiyum / CAS numarası

Biyolojide çekinik ne demek?

Çekinik gen ise baskın gen ile bulunduğunda etkisini gösteremeyen gendir. Bu durumda etkisini gösterebilmesi için gen çiftindeki iki özelliğin de çekinin küçük harf olması gerekmektedir. Çekinik genin diğer bir adı ise resesif gendir.

Dil bilgisi ne demek bulmaca?

Dil bilgisi bulmacasının altı harfli yanıtı gramer kelimesidir.

Askerde donanma ne demek?

Bir devletin deniz kuvvetleri, savaş gemileri.

Hangi beylik Osmanlıya katılınca donanma kurulmuştur?

1323 yılında Marmara Denizi'ne ulaşan Osmanlı Devleti, 1324 yılında Karesioğulları Beyliği'nin 24 gemiden oluşan yardımını aldı. ... Bu donanma ilk olarak Marmara Denizi'nde güvenliği sağlıyordu. 1327 yılında Karamürsel'de ilk tersane kuruldu ve ilk Osmanlı gemileri inşa edildi.

Gelenek alışkanlık ne demek?

Gelenek ve görenekler; bir toplumda, bir toplulukta çok eskilerden kalmış olmaları dolayısıyla saygın tutulup kuşaktan kuşağa iletilen, yaptırım gücü olan kültürel kalıntılar, alışkanlıklar, bilgi, töre ve davranışlar.